餐廳: 品穀
資訊:

2021-06-02 928 瀏覽
呢間店係一位朋友推介嘅,上網睇過麵包店嘅專訪,得知呢間店係使用無添加材料,亦使用天然發酵方法黎做麵包,一直好想試吓。咁啱有日路經佐敦,就買左兩個包試一試!— — — — — — — — — — — — — — — — — — —【經典牛角包】一見到個包,第一個反應係:嘩,好大個,同樣嘅價錢,係其他同類麵包店都冇佢咁大個,正係個size 都覺得抵哂。切開牛角包睇到佢呈現出完美蜂巢形狀,睇返店內介紹,牛角包係做到25層,食落的確好鬆脆,而內裡係屬於比較煙韌嘅質地,淡淡牛油味,食落唔會覺得好油膩。— — — — — — — — — — — — — — — — — — —【朱古力酥】雖然牛角包係店內主打,但我個人中意食呢個朱古酥多d😋 外脆內軟,層次豐富,內裡係黑朱古力,唔會超甜,係我中意嘅朱古力味,雖然朱古力醬唔算好多,但個人黎講覺得都好夠,再多就會好漏,推介👍🏻下次重想試埋佢嘅bagel,聽講都係好食😁

【經典牛角包】

【朱古力酥】

下次重想試埋佢嘅bagel,聽講都係好食😁