餐廳: 四川重口味
資訊:

2023-01-04 27 瀏覽
無辣不歡的我今日去咗位於土瓜灣站附近的四川重口味試吓🌶️佢哋主打四川麻辣小菜😍餐牌內有多款湘川小炒 ,辣同唔辣都有選擇!樣樣我都好想試今次點咗🥢涼拌萵筍絲超大碟萵筍絲好爽口好脆,配上花椒麻油等,令人胃口大開的涼拌菜🥢招牌酸菜魚(午餐)湯底的麻、酸、辣度都岩岩好,忍唔住飲咗好多湯😋而且午餐size都好大,有好多魚肉及酸菜不過魚肉比較多骨食用時要小心🥢午餐加$24可配口水雞小食 這加配的小食超大份的 雞肉嫩滑 而且個汁辣度岩岩好,好開胃🥢農家咸雞整得好入味,充滿雞的鮮香味,雞件嫩滑🥢泡菜酸辣雞腎雞腎爽口,配上蒜苗炒,酸辣可口好好送飯😋🥢香辣炒田雞 (個人最推介👍🏻👍🏻)一上枱已聞到好香好香點了小辣,但都惹味開胃好夠味 味道正宗 份量好大 好多田雞肉,而且炸完再炒好正!卡位座位寬躺 坐得舒服 張枱好大冇侷促感員工態度亦友善每樣菜式都好味好地道 份量多價錢抵難怪小店深受街坊歡迎👏🏻📍四川重口味 (土瓜灣)地址: 土瓜灣北帝街26A號地舖(土瓜灣站A出口)@heavytastehk
無辣不歡的我今日去咗位於土瓜灣站附近的四川重口味試吓🌶️

今次點咗
🥢涼拌萵筍絲

🥢招牌酸菜魚(午餐)
湯底的麻、酸、辣度都岩岩好,忍唔住飲咗好多湯😋
而且午餐size都好大,有好多魚肉及酸菜
不過魚肉比較多骨食用時要小心

🥢農家咸雞
整得好入味,充滿雞的鮮香味,雞件嫩滑

🥢泡菜酸辣雞腎
雞腎爽口,配上蒜苗炒,酸辣可口好好送飯😋

🥢香辣炒田雞 (個人最推介👍🏻👍🏻)
一上枱已聞到好香好香
點了小辣,但都惹味開胃好夠味 味道正宗
份量好大 好多田雞肉,而且炸完再炒好正!

卡位座位寬躺 坐得舒服 張枱好大冇侷促感
員工態度亦友善
每樣菜式都好味好地道
份量多價錢抵
難怪小店深受街坊歡迎👏🏻

📍四川重口味 (土瓜灣)
地址: 土瓜灣北帝街26A號地舖(土瓜灣站A出口)

@heavytastehk