2024-09-01
自己一向很喜歡台式火鍋,尤其係養生火鍋,有藥膳湯底味道感覺特別濃郁又出色!加上又有台式飲品,自己冇咁喜歡罐裝飲品或好甜嘅飲品,有冷泡茶配搭火鍋就最啱我👍今次嚟到馬祖,無限時任食火鍋,同家人或三五知己聚會一齊食就最好。餐廳環境舒適,座位及空間感十足,手機📲下單有涼伴小食、肉類、海鮮、蔬菜菌類及手工丸多款火鍋配料,養生鍋仲有19款供選擇添,款款都好吸引🤩真係好想試哂😂🤭湯底方面揀咗鴛鴦湯底(田園蕃茄濃湯牛肉/藥膳椰子雞)前者濃郁蕃茄牛肉味道,湯𥚃有蕃茄及數件牛肉;後者是鮮甜椰子雞湯,湯𥚃有藥膳、粟米、豆卜及雞肉🐔感覺很清甜!✨小食🥨🥢下單後每枱都有Shake Shake黃金地瓜條有海苔味、甘酶味、蕃茄味及香辣味✨肉類🥩套餐方面揀左C餐($508)🥢牛肉有極級Prime Grade安格斯牛頸脊🥢Prime Grade美國安格斯牛肉🥢豬肉有西班牙亞黑毛豬🥢西班牙無激素豬肉片可能黑和牛沒有貨,所以當日upgrade極上Prime Grade霜降牛小排✨海鮮🦞🥢魚、蜆、蝦、花膠、帆立貝、墨魚仔✨火鍋配料🥒🍅🍗🥢60多款台式火鍋配料🥢台灣腸、墨汁香腸、鴨血、手工丸、餃子🥢蔬菜菇菌✨飲品🍹🥢基本汽水及
✨小食🥨
🥢下單後每枱都有Shake Shake黃金地瓜條
有海苔味、甘酶味、蕃茄味及香辣味
✨肉類🥩
套餐方面揀左C餐($508)
🥢牛肉有極級Prime Grade安格斯牛頸脊
🥢Prime Grade美國安格斯牛肉
🥢豬肉有西班牙亞黑毛豬
🥢西班牙無激素豬肉片
✨海鮮🦞
🥢魚、蜆、蝦、花膠、帆立貝、墨魚仔
✨火鍋配料🥒🍅🍗
🥢60多款台式火鍋配料
🥢台灣腸、墨汁香腸、鴨血、手工丸、餃子
🥢蔬菜菇菌
最欣賞呢個暖櫃𥚃面提供熱飲
給各位食客多一個選擇👏
✨甜品🍨
🥢每人限定一件
整體感覺餐廳很齊整乾淨,環境座位舒適,食得舒服!食物性價比高,肉質鮮嫩多汁,牛肉雪花紋理分明,油脂分怖比例適中,很重牛味很好食!最重要無限時任飲任食,如果提早晚上7:30前離座仲有人頭費8折優惠添!值得一試👍