2024-10-10
同朋友去咗味火鍋打邊爐,$359 任飲任食,仲可以食到凌晨1點,對於我哋呢啲夜貓嚟講簡直係天堂😂而且呢個價錢仲包齊頭盤、火鍋拼盤同無限量嘅火鍋配料,真係食到飽冇得輸。頭盤可揀佛跳牆,芝士焗波士頓龍蝦,老壇酸菜魚或麻辣雞煲我哋揀咗 老壇酸菜魚,魚片好大塊,酸菜嘅酸度啱啱好,唔會過酸但又夠開胃。魚肉嫩滑,酸菜嘅味道滲入咗魚入面,每一啖都好鮮甜,成個湯底飲落去酸辣開胃。湯底我哋揀咗兩款,芫荽皮蛋湯同麻辣鴨血湯。芫荽皮蛋湯清甜香濃,好多芫荽,啲湯好鮮甜。至於麻辣鴨血湯,辣度適中,鴨血嫩滑得嚟又入味,麻辣嘅香氣喺口腔入面散開,越食越辣但又停唔到口。中間圓圈嘅係清湯加薑,可以用嚟淥海鮮,原汁原味。海鮮拼盤好豐富,有大元貝,手打墨魚丸,手打蝦丸,魚蛋,台山蠔,龍躉,海蝦,蜆同日式蟹棒。每樣海鮮都好新鮮,元貝好鮮甜,龍躉魚片又滑又嫩,海蝦彈牙,蜆冇沙亦都好鮮甜,成個拼盤真係可以食到各種海洋嘅味道。美國安格斯牛肉拼盤同樣唔少得,入面有手切牛小排,牛肩胛同牛板鍵。牛肉質素高,牛小排脂肪豐富,煮一陣就入口即化,牛肩胛就比較嫩滑,牛板鍵較有咬口,牛味濃郁,正。除了以上,其他 丸類,餃類,肥牛,豚肉同蔬菜都可以
頭盤可揀佛跳牆,芝士焗波士頓龍蝦,老壇酸菜魚或麻辣雞煲
除了以上,其他 丸類,餃類,肥牛,豚肉同蔬菜都可以任食。有啲係必食嘅,佢哋嘅 豬骨濃汁貢丸,彈牙有肉味,真係必食,粟米勁甜又冇渣,黃金麻吉燒內裡糯,帶有淡淡嘅甜香味,唔錯。出面嘅啤酒汽水全部仼飲‼️
最後食埋個movenpick雪糕真係飽到上心口😙食物質素高,招呼亦周到,下次會再嚟!