2017-04-05
兩年前一家大細行完城門水塘之後晚餐,果時水準已經唔多掂,主要原因係叫5成變3-4成,叫7成變8-9成!兩年後既今日,食肆仍然存在,而老公又好想鋸扒,荃灣應該無鐵板扒房,所以我哋決定比多次機會佢,試試水準會唔會有改善,點知結果係再差多幾錢。。。唔會再有下次!T骨扒吸取上次經驗教訓,諗住今次叫6成一定無死,扒上枱一刻,眼見外表好對辦,但切開就唔多對路,都唔識點形容呢件嘢,口感較腍又無牛味,而顏色偏向似豬扒,真係唔知佢用咗幾多梳打粉去醃件扒,我只識形容佢係一件大T骨!西冷扒同樣叫6成,但出嚟結果係7-8,非常失望!肉無肉汁又鞋烚烚,切係OK容易既(我相信又係梳打粉既威力),但無味道可言囉,只係靠燒汁去彌補,而唯一覺得好味既係旁邊既配菜-薯角!二人共消費:$230後記:雖然係扒界老字號,但我覺得佢對食物毫無熱誠,請好好監管食物水準!另外,衞生問題都好嚴重,下層卡位全程都嗅到廁所味,有點嘔心!冷氣非常凍,完全無除過外套,一出街先可以溶到雪!
西冷扒
二人共消費:$230
後記:
冷氣非常凍,完全無除過外套,一出街先可以溶到雪!