2008-05-10 67 瀏覽
昨晚在銅鑼灣睇到呢間餐廳傳單,於是上來試試,一入0黎,得小貓三四隻,waiter都無個,無人帶位,無人理我地,後來先見到個男人(相信是老闆)叫隨便坐。個feel絕對無異國情,似茶餐廳多d!叫左2個"法式晚餐"有焗田螺,Garlic bread,西湯,主菜,紅酒/飲品,焗雪山我的主菜係北海道扇貝焗西冷牛扒,我fd叫左個牛扒每份晚餐標價原價$198,特價$88Garlic bread就ok, d湯就同水無分別,大家樂d羅宋湯比呢道更好跟住等左好耐 (~20 mins)先有主菜到,其間發現原來間餐廳樓面得一個人(那個相信是老闆的男人),佢又take order,又收錢,又傳菜,又沖埋0野飲,又聽電話,等落單都等好耐佢先0黎serve~~講翻主菜,簡直難食, d0野唔熱, d汁"希" 到似水,塊牛扒刀都切唔開,個扇貝就還ok啦......個焗田螺在三吹四請下先0黎飲品和焗雪山已經無心機等,即刻埋單走,原來仲要加一無乜點食過,仍然好肚餓,即刻去左義順食翻d正0野
我的主菜係北海道扇貝焗西冷牛扒,我fd叫左個牛扒
每份晚餐標價原價$198,特價$88
個焗田螺在三吹四請下先0黎
飲品和焗雪山已經無心機等,即刻埋單走,原來仲要加一
無乜點食過,仍然好肚餓,即刻去左義順食翻d正0野