2024-08-07
📍喜膳燒 ⭐️日式居酒屋風格嘅串燒小店朋友知我鍾意食串燒,介紹咗一間喺尖沙咀嘅串燒店俾我。間餐廳好有日式居酒屋風格🏮 同時又有西式酒吧嘅味道,成個氛圍令你好似去咗轉日本居酒屋食串燒咁🍢✨ 蒜蓉燒蟶子皇 $88 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻蟶子大大隻,好新鮮,火喉燒得啱啱好,唔會太生,又唔會太熟,食落好爽口彈牙,配搭埋蒜蓉一齊食,出色!😋😋✨ 蒜蓉燒珍寶大扇貝 $78👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻扇貝同蟶子一樣,好大隻、好鮮甜,加埋蒜蓉同粉絲,又一perfect match!❤️✨ 日本霜降和牛串 $62👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻好食嘅和牛係唔需要太多調味,因為和牛本身就係主角,太多嘅調味料,有時候反而會遮蓋咗牛嘅鮮味,呢串和牛肉質鮮嫩,牛味香厚,火喉燒得啱啱好👍🏻✨燒芝士響鈴 $26👍🏻👍🏻👍🏻呢個芝士響鈴真心推介,首先響鈴燒到脆卜卜,食落去直頭好似食緊薯片咁,咬落去嗰一刻係會發出crunch一聲✨ 而留心芝士又會喺你個口度溶化,當脆脆嘅響鈴遇上入囗即溶嘅芝士,只能講嚟到一定要嗌,必點!🤭✨ 沙嗲燒麵筋 $24👍🏻👍🏻👍🏻好少串燒店會供應燒麵筋,呢間仲用沙嗲燒,麵筋被燒到外脆內嫩,再用沙嗲醬沾滿麵筋,簡單做法卻好有創意,惹味
✨ 蒜蓉燒蟶子皇 $88
✨ 蒜蓉燒珍寶大扇貝 $78
✨ 日本霜降和牛串 $62
✨燒芝士響鈴 $26
✨ 沙嗲燒麵筋 $24
👍🏻👍🏻👍🏻
好少串燒店會供應燒麵筋,呢間仲用沙嗲燒,麵筋被燒到外脆內嫩,再用沙嗲醬沾滿麵筋,簡單做法卻好有創意,惹味又脆口😋
✨ 明太子釀雞翼 $49
👍🏻👍🏻👍🏻
脹卜卜嘅雞翼,內層塞滿明太子,一啖咬落去,成個口都係明太子,好juicy
✨燒金菇肥牛卷 $48
👍🏻👍🏻👍🏻
肥牛肉燒得香脆,加埋鮮甜嘅金菇,好食。
✨燒煙肉韭菜卷 $32
👍🏻👍🏻👍🏻
燒煙肉🥓蘆筍卷我就食得多,燒煙肉韭菜卷我就第一次食,估唔到個combination 咁夾,煙肉同韭菜燒到好香,喜出望外。
✨蒜蓉燒茄子 $38
👍🏻👍🏻👍🏻
超級多嘅蒜蓉🧄鋪滿原條茄子🍆,串燒店必吃之一,下次想試埋佢嘅孜然口味。
✨雞軟骨 $42
👍🏻👍🏻👍🏻
🐓軟骨皮脆肉嫩,我自己就覺得鹽燒好食啲,我朋友就鍾意照燒多啲😂,不過兩者其實都燒得脆口,鍾意食雞軟骨嘅朋友可以兩款都嗌嚟試吓。
✨燒虎椒 $19
👍🏻👍🏻👍🏻
本身以為好辣,點知食落去又唔係好辣,椒味都好重,下次可以再encore.
✨燒韭菜 $22
👍🏻👍🏻👍🏻
食得太多肉,要啲韭菜嚟balance下,唔錯。
✨ 菠蘿梳打 $38
👍🏻👍🏻👍🏻
飲落去好爽,一邊食串燒一邊飲,chill。
✨益力多沙冰 $48
👍🏻👍🏻👍🏻
益力多味比較淡,但好處係唔會太甜。
👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻(最推薦)- 👎🏻(可以唔使試)