2024-07-12 107 瀏覽
配菜好豐富,豬軟骨大大件牛肋便當賣相精美茄子外脆內軟!真係好多春!嚮和風料理@北角搭地鐵去北角,由A1出口向右行幾步就嚟到呢間日式料理店。🇯🇵🫕🥢交通十分方便!.主打新鮮即做,大Chef昌哥極關心食客的感覺,目標🎯想做到最好,抵讚!👍👍⋯⋯🐷慢煮豬軟骨沙律🥗兩件大大件豬軟骨,加上田園沙律菜,讓人垂涎!沙律醬可以揀多汁、走汁或分汁上。如果不喜歡吃生的菜,可以𨍭為熟菜,諗得非常周到又好體貼!🫶🏼🫶🏼🐷豬軟骨:肉質潤軟不覺嚡,連長者都啱食,唔知可否增加骨膠原?😀大Chef話呢味嘢需要5至6小時用細火炆到腍,咁先唔會散!真係好細心去料理嘞!🥣🥣🐮蘿蔔牛肋白味噌定食一set有味噌湯+伴菜+米飯+溫泉蛋。主菜牛肋用白味噌製作,食落好有feel,有點似腐乳的香味、但其實不是腐乳。牛肋厚肉肥瘦適中,同樣食落不鹹好滋味!😁🍆脆脆蒜香茄子如果平日不喜歡食茄子,咁要試吓呢度嘅天婦羅酥炸茄子,外脆內軟甘香惹味,包你從此愛上佢噢!大廚話係即叫即炸,絕不番炸!👍👍👍🐟酥炸多春魚每條都炸到薄脆可口,一啖咬落成口魚春,鹹香四溢,有水準!又係即點即炸即上枱。🥢🥢今餐和風料理食得很開胃,大部分菜式都有配菜,豬、牛肉吃後不
配菜好豐富,豬軟骨大大件
牛肋便當賣相精美
茄子外脆內軟!
真係好多春!

嚮和風料理@北角

🐷慢煮豬軟骨沙律🥗

🐮蘿蔔牛肋白味噌定食
牛肋厚肉肥瘦適中,同樣食落不鹹好滋味!😁

🍆脆脆蒜香茄子

🐟酥炸多春魚

今餐和風料理食得很開胃,大部分菜式都有配菜,豬、牛肉吃後不覺滯膩,大chef昌哥抵讚👍👍!
我哋剛離開店舖就見到4位外國客人進店,他們認真識貨!🥢🥢🥢

#嚮和風料理