2023-05-31
🍣 筲箕灣街坊版日本料理小店超抵午市套餐 及 下午茶餐 ‼️🤩🥳 學生及月光族嘅福音 😄論質素,以呢個價位係真心ok!親民價得嚟,份量亦大方餐廳每檯設有玄米茶包可供享用 🍵------------------------------午市套餐 ➡️ 共有10款新開店都提供成10款俾大家揀套餐主要配搭係:丼飯 / 壽司+烏冬 / 壽司定食配 中華沙律及味噌湯叫咗:🍣 特上鱻匠壽司定食 (人氣)追加 三文魚手卷 及 罐裝汽水仲可以再追加刺身或甜品添!幾鍾意呢個自由配搭 ❤️😀壽司定食有9件:中拖羅、三文魚腩、油甘魚腩、赤海老、帆立貝、甜蝦、鰻魚、北寄貝、榮螺刺身厚切亦都新鮮,味道鮮甜!基本上都不錯。連手卷俾嘅三文魚都係厚切架喂!😮🔥------------------------------下午茶餐 ➡️ 有5款配搭係:精選壽司/刺身+烏冬+炸物同午餐一樣,可以追加手卷 / 刺身或 汽水 / 甜品 😄🍣 我揀咗下午茶餐B三文魚刺身3片+吞拿魚壽司+白鳥貝壽司+帆立貝壽司配 木魚湯稻庭烏冬 (但我加咗錢轉 蜆稻庭烏冬) 配 炸魷魚圈點解話要介紹,70蚊嘅價錢... 見到店員捧住成個定食一盤咁拎嚟,個感
超抵午市套餐 及 下午茶餐 ‼️🤩
🥳 學生及月光族嘅福音 😄
論質素,以呢個價位係真心ok!
親民價得嚟,份量亦大方
餐廳每檯設有玄米茶包可供享用 🍵
午市套餐 ➡️ 共有10款
新開店都提供成10款俾大家揀
套餐主要配搭係:丼飯 / 壽司+烏冬 / 壽司定食
配 中華沙律及味噌湯
叫咗:
🍣 特上鱻匠壽司定食 (人氣)
追加 三文魚手卷 及 罐裝汽水
仲可以再追加刺身或甜品添!
幾鍾意呢個自由配搭 ❤️😀
壽司定食有9件:
刺身厚切亦都新鮮,味道鮮甜!
基本上都不錯。
連手卷俾嘅三文魚都係厚切架喂!😮🔥
下午茶餐 ➡️ 有5款
配搭係:精選壽司/刺身+烏冬+炸物
同午餐一樣,可以追加手卷 / 刺身或 汽水 / 甜品 😄
🍣 我揀咗下午茶餐B
三文魚刺身3片
+吞拿魚壽司+白鳥貝壽司+帆立貝壽司
配 木魚湯稻庭烏冬 (但我加咗錢轉 蜆稻庭烏冬)
配 炸魷魚圈
點解話要介紹,70蚊嘅價錢... 見到店員捧住成個定食一盤咁拎嚟,個感覺好開心,因為好豐富啊!🤩
特別推介🔥蜆稻庭烏冬 🍜
蜆份量都唔少!洗得好乾淨!蜆肉都厚身夠甜架!👍
烏冬煮得彈牙,唔係淋bat bat!份量比我想像中大碗 😀 湯都清甜幾好飲呢 😋
壽司叫標準吧,係吞拿魚肉質有待改善,有少許筋位 🙂
炸物感覺有點乾身過咗頭,但烏冬真心唔差!😃
同埋刺身冇因為下午茶關係而薄切咗!💯
所以不過不失啦!算係咁呢 👌🙂
🍡 火山小丸子
其實即係章魚小丸子 🐙
大大粒!
食落口唔覺得好厚粉漿,章魚粒幾彈牙,幾好 👍
🔥 店長推介‼️
🍱 鱻匠大佬丼定食
配 (前菜) 螺肉
一樣可加錢配罐裝汽水或其他 😀
呢個相信係鱻匠Signature 丼飯 🤩 點都要試下!
擺盤真係冇得輸,好有心機,成個碗擺滿哂!🥰
連醃薑片都整到朵花咁,廚師好有心!😄
刺身有:三文魚、油甘魚、吞拿魚、赤海蝦、帆立貝、北寄貝
同埋玉子及青瓜 🥒
每塊刺身都係厚切鮮甜!
比起其他丼飯專門店,個人覺得呢度性價比高!
赤海蝦都俾4大隻!🦐😮 啖啖肉又彈牙 😍
又配埋前菜,加多5蚊有罐汽水,真係算係咁啊 😃
🍓 練乳草莓芝士蛋糕
賣相比較簡單不花巧,但質感都做得唔錯,幾綿滑,似自家製,芝士味唔算話濃,但肯定嘅係,一個人叫2件食,都唔會覺得漏!😂 幾滋味 👍