2018-09-19 91 瀏覽
好耐冇同朋友一齊聚下,所以今日揀咗一個輕鬆啲安靜啲嘅餐廳聚會!入到黎餐廳就當然要講下環境啦,首先講下一入門口,就有一大排由日本清酒空樽拼砌而成嘅裝飾牆,好有日本風味。 然後侍應帶我地埋位坐低,仲聽到隔離枱有日本人用緊日文傾計,就好似真係去咗日本一樣。首先我地點左三杯唔同嘅酒,都幾好味架,有杯仲好特別有雪糕!接住有醬油燒鵪鶉蛋,細細粒蛋入面係留心嘅,咬落去外脆內軟。日式炸雞大大份新鮮炸嘅炸雞,咬落去脆卜卜,作酒岩曬!下酒小菜就是都差唔多啦,飲左少少酒就有啲肚餓,所以就叫左呢個我最想推介嘅煙肉芝士奶油意粉!啲芝士多到好似湯咁,彈牙嘅意粉再埋上亦creamy芝士汁,你絕對唔會失望!好建議大家加配海膽,佢地係絕配!creamy嘅芝士奶油醬汁,好配合到海膽嘅口感,配搭完美!大家不妨一試!

首先我地點左三杯唔同嘅酒,都幾好味架,有杯仲好特別有雪糕!

接住有醬油燒鵪鶉蛋,細細粒蛋入面係留心嘅,咬落去外脆內軟。

日式炸雞大大份新鮮炸嘅炸雞,咬落去脆卜卜,作酒岩曬!