2023-01-20 72 瀏覽
這間餐廳位於銅鑼灣, 位於商場之內, 地理上還算方便, 距離地鐵站只需要5分鐘左右, 店內裏冷氣十分充足, 環境寬闊又舒適, 清幽得嚟仲好有日本feel!。除了卡位, 也有包廂, 方便家庭或一班朋友聚餐。餐廳主打的一定是燒肉類🥓🥩, 算係高性價比嘅燒肉店, 可能新開張關係, 人流並唔太多。但之前係做緊高級日本燒肉單點, 而家轉做放題, 更加親民啲。肉類嘅質素同以前一樣, 所以非常抵食, 好啱鐘意食肉嘅你地!今日揀咗極上燒肉放題套餐係每位$428, 包括日本A4宮崎和牛五花肉, 特級安格斯牛小排🥩, 特級安格斯牛胸腹肉, 厚切牛舌條, 壽喜燒汁日本A4宮崎和牛五花肉🥓, 壽喜燒汁安格斯牛小排, 安格斯封門柳, 安格斯肩胛脊肉, 美國牛仔骨, 鴨胸等等…只係牛都有咁多款比你揀, 仲有海鮮, 蔬菜, 沙律, 小食熟食湯炒麵飯, 飲品, 你話係未抵食好多呢! 喺開始燒肉之前, 店員會比一舊牛脂, 可以防止啲肉黐底。A4宮崎和牛五花肉雪花均勻, 口感好豐富, 好食! 平時食厚切牛舌都會又乾又柴, 但呢度唔同, 會有肉汁同好有咬口, 好重牛味同埋酒脂都好豐富, 燒完之後食會覺得好滿足, 不論係用餐

喺開始燒肉之前, 店員會比一舊牛脂, 可以防止啲肉黐底。

A4宮崎和牛五花肉雪花均勻, 口感好豐富, 好食! 平時食厚切牛舌都會又乾又柴, 但呢度唔同, 會有肉汁同好有咬口, 好重牛味同埋酒脂都好豐富, 燒完之後食會覺得好滿足, 不論係用餐廳附送嘅燒肉汁或者點少少檸檬汁我都覺得好好食。小排真係超吸有肉味, 入口即溶, 食嘅時候點埋附送嘅燒肉汁, 真係超好食, 食落一啲都唔韌。燒肉配搭蔬菜包着食更加爽口,可以減輕油膩感,而且加入了洋蔥和蒜頭更加惹味。

除咗食牛, 我地都叫咗雞軟骨, 輕輕醃過嘅雞軟骨, 燒完之後好惹味爽脆。海鮮揀咗香蒜牛油帆立貝, 香蒜牛油藍青口, 虎蝦🦐, 日本小魷魚🦑; 值得一提係虎蝦, 又大隻, 又新鮮爽口, 超級正呀!

甜品仲有Movenpick雪糕食🍦🍨! 剩係食牛都已經大滿足, 加埋海鮮, 我地已經食唔到其他熟食, 有啲可惜!

最值一提係經理都好照顧好地, 又會介紹每款肉同教我地點食會比較好, 真係值得推薦!