2021-07-08
以為星期4唔會咁多人食,點知我真係錯了~今日6點半去到,都見到餐龐已滿一半座!我為左慶祝朋友生日,又見openrice 訂座會送一個Cream Brulee,好在都一早訂左位。雖然佢有dinner 2 pax set,但想食ge 海鮮南瓜批就唔包含之中,所以最後都係散叫。6:30去到仲有happy hour, 不過款式唔多,我地就冇order 到喇PEKO 拼盤- 入面有:香脆廣島蠔, 忌廉煮青口, 海膽忌廉餅total 12 年我覺得青口最好食,因為比較creamy另外2款就不過不失,外脆內軟,ok la~釀海鮮南瓜批 - 個南瓜批 上面有好多魚子,入面都有唔同款嘅海鮮:帶子,魷魚,蟹柳,蝦,蜆,青口最surprise 係個底係黑松露薯蓉,加埋d 忌廉又真係幾夾同好食~豬安,之後仲加左$38炒雜菜我覺得佢太肥,肥膏仲多過肉,個人就覺得一般。不過配菜就炒得幾香ge~最後就係個Cream Brulee- 我有d 驚訝佢個size 係咁細lol 個味道偏甜。一般。如果唔係送的話,唔建議order
PEKO 拼盤
- 入面有:香脆廣島蠔, 忌廉煮青口, 海膽忌廉餅
total 12 年
我覺得青口最好食,因為比較creamy
另外2款就不過不失,外脆內軟,ok la~
釀海鮮南瓜批
豬安,之後仲加左$38炒雜菜
我覺得佢太肥,肥膏仲多過肉,個人就覺得一般。
不過配菜就炒得幾香ge~
最後就係個Cream Brulee