2023-09-28 162 瀏覽
📍 燒鳥 Tsukada尖沙咀堪富利士道8號格蘭中心地下01-03號舖岩岩去完日本但完全唔夠喉,想自己一個夜繽紛下,就搵左呢間日本過江龍既燒鳥自己chill下,!正✨呢度嘅串燒全部都用備長炭即燒,仲要由日本🇯🇵師傅親自主理,真係好似去咗日本咁❣️❣️❣️👉塚田燒雞10串套餐💰698😋😋😋😋.8/5呢個set 勁多野食,絕對夠飽!而且會有廚司每道都介紹,主廚仲會係你面前即燒🥰🥰廚司同客人好有互動,仲會同客人飲杯💞💞💙濃香雞湯配免治雞肉濃郁的雞湯搭配嫩滑的免治雞肉,口感豐富,是一道很好的开胃菜。💙雞柳炭火烤制的雞柳有炭烤香味,搭配香味十足既魚子醬,令雞柳味道更上一層。💙黑薩摩鷄胸肉薩摩鷄胸肉配撘紫蘇葉一齊燒,紫蘇葉既香味同薩摩鷄胸肉好夾,鷄胸肉完全唔會鞋口!💙雞頸雞頸是比較細小的部位,食落好爽口同鲜美的味道👅💙 雞腎邊雞腎食落爽脆的口感,有咬口,完全唔會韌!💙黑薩摩雞腿雞腿的皮燒到金黃,食落好香脆,個雞腿肉勁嫩勁juicy!💙清舌餐點係每日師傅即日醃製既蔬菜,用黎俾客人清口中既味,準備食醬燒既燒鳥💙 雞尾呢個超級好食!佢食落d油脂爆曬出來,勁香油香味!!!好好食🥹🥹💙 生麩磯邊烧生麩係好似年糕咁
📍 燒鳥 Tsukada

💙濃香雞湯配免治雞肉
💙雞柳
💙黑薩摩鷄胸肉
💙雞頸
雞頸是比較細小的部位,食落好爽口同鲜美的味道👅
💙 雞腎邊
雞腎食落爽脆的口感,有咬口,完全唔會韌!
💙黑薩摩雞腿
雞腿的皮燒到金黃,食落好香脆,個雞腿
肉勁嫩勁juicy!
💙清舌餐點
💙 雞尾
💙 生麩磯邊烧
生麩係好似年糕咁,中間夾住芝士加面頭的紫菜,好食
💙 本日之推薦燒鳥醬燒
係醬燒雞皮💞 佢唔係平時燒既雞皮燒到好乾身,仲有啲咬口,但食落完全唔會油膩,好味🥹
💙 時令蔬菜
燒銀杏,銀杏通常在秋季供應,濃郁的銀杏香氣和淡淡的焦糖味道,吃起來非常順口。
💙 和牛西冷
和牛西冷肉質的柔軟和多汁。和牛肉的脂肪分佈均勻,肉質更加嫩滑,同時肉汁豐富,帶有淡淡的牛肉香氣。🤟🏾
💙自家製月見免治雞肉
免治雞肉內有軟骨同洋蔥🧅,食落口感好豐富,加埋生蛋黃,食落更加順滑。
💙㙇田特製雞白湯拉麵
濃郁既鷄白湯湯底,我真係飲曬!個湯真係好似有曬成隻雞既精神!配上和嫩滑拉面,真係好正!好飽但都忍唔住食曬。
💙自家製布甸:自家制作的雞蛋布甸,面頭有層焦糖,布甸🍮好滑潺潺🫰🏿 仲兩塊軟糯的黃豆蕨餅,甜而不膩🤟🏾

回頭: Yesyesyes,每一道菜都食到師博既心機,可以慢慢坐,慢慢享受美食✨🫧🍻🥂🍸🥃🍹仲值得一讚嘅係呢度嘅服務好好,建議大家黎既話book 枱先因為位唔同,我個日都有好多日本人黎食🤭🫶🏼我一位先咁岩有位乍🤟🏾