2023-06-01 147 瀏覽
呢間日本居酒屋真係好氣氛, 有日本明冶時期感覺之餘,亦富有西方現代感 。經廚師介紹,其中最出名嘅係馬友一夜乾。馬友魚肉鹹香味十足,魚肉非常嫩滑, 外皮煎到非常甘香脆口, 可以話係食香味俱全, 必食推介👍另外,白鱔串燒都好正,燒得啲白鱔啱啱好, 肉質非常彈牙,帶啲焦香,再襯返啲醬汁,真係好惹味!免治雞肉配蛋黃汁渍, 雞肉和雞軟骨的比例恰到好處 ,香嫩嘅雞軟骨混合金黃色嘅蛋黃醬 ,一啖咬落去非常有風味。燒雞腎串,個味道好濃郁,加埋啲鹽同椒,咬落去爽脆,沒有丁點兒腥味,食材非常新鮮。辣汁花螺, 啲花螺煮熟之後再加入甜甜地嘅辣汁,汁同花螺的味道完全融合埋一齊,入味。和牛黑手黨三文治,啲牛肉煎到啱啱好, 完全張澎湃嘅肉汁鎖住,配埋醬汁同蔬菜,夾喺烘過既麵包度, 麵包不但吸收咗多餘嘅肉汁, 食落去非常有層次感,好滿足。