2023-09-16
Wa wa wa我去咗一間大阪炸串專門店,位於銅鑼灣永光商業大廈,無論裝修擺設同氣氛都充滿日本風味,店員同顧客好多都係日本人,真係會以為自己去咗日本!今餐我地都食咗幾多嘢,食物平均質素都唔錯,最鍾意薄切鹿兒島和牛,有油香感,入口幼滑柔軟,完全過晒口癮!另外汁煮油甘魚鮫好有驚喜,醬汁濃度啱啱好,鹹淡適中,充滿魚油香味但唔會有油膩感,肉質非常嫩滑,真係再三回味,呢個大推!-海膽壽司-手拌壽司定食-和牛卡爾帕喬-汁煮油甘魚鮫-炸串--沙椎魚-帆立貝-雞柳伴紫蘇-日本秋葵蝦-日本雞蛋豬肉卷炸串叫咗必食嘅日本雞蛋豬肉卷,用薄薄嘅豬肉片包住半流心蛋,入口外脆內軟,而且蛋香味濃郁,果然係必食。另外沙椎魚同帆立貝都好正,師父控制得好好,炸完都唔會太乾,仲有佢哋嘅秘製炸串汁我都幾鍾意,甜甜地幾好味!-熱情果泡沫啤酒-Melon Frozen Beer最後唔少得必飲嘅泡沫啤酒,頂頂有一層厚厚嘅沙冰,入口第一啖沙冰係啤酒嘅味道,跟住就飲到淡淡的果香味,唔錯唔錯!
-海膽壽司
-手拌壽司定食