2018-07-23 135 瀏覽
平時經過登龍街,都會見到有間餐廳成日噴啲煙出黎,外面裝修非常之日式,但就好少有機會食到,今次同事約咗食飯,話想試吓呢間日本野,所以就去咗啦。原來斧飯嘅意思就係日式嘅煲仔飯,一坐低見到每個人都有一個鍋,幾特別,幾搞笑,佢晏晝好似只做book枱,全場都full嘅,如果想食記住book枱啦。由於好驚中伏所以今次比較保守,要咗雞肉,其實佢仲有一啲更加吸引,例如蟹啊蜆好啊海鮮之類嘅餸,但係好驚嚟到份量好少 ,乾爭爭,所以就冇揀到。成個set其實都幾正常,似係屋企煮嘅飯,我嘅雞肉都幾嫩,味道亦都唔會偏咸,飯有啲雞汁,但有少少濕,但佢但個飯啲飯焦好味,晏就黎講講都要$100以上,所以都小小貴。