2024-06-01 49 瀏覽
今晚去咗棉登徑食飯,這條小街有多間不同類型餐廳,經過見到呢間店面裝修被吸睛住🤩店面仿似日本神社鳥居設計的日式串燒店,主打日本矜貴魚類一夜干、和牛料理以及各式海鮮、肉類和時蔬串燒,大部份食材由日本直送,味道出色,佐酒一流👍🏻✦田園野菜沙律🥗食串燒前開胃菜,蔬菜新鮮爽脆✦雞肝醬多士師傅利用新鮮雞肝硏發出雞肝醬,你哋試過未呢⁉️雞肝醬口感如絲綢般細緻,抹上多士滋味濃郁。✦鰻魚玉子燒🍳居酒屋必食經典美食,嫩滑嘅玉子燒包裹住嫩滑鰻魚,啖啖香甜軟綿。✦蟹肉廣島蠔 ✦三文魚籽帆立貝 ✦山藥叫左三款串揚🍢串揚炸得乾身,並無厚重的炸粉感覺,香脆不膩的口感,新鮮即炸保留本身食材嫩滑質感。有這麼多款串燒,我哋都忍唔住叫了好多款串燒😂✦牛舌芯 肉汁豐富,好彈牙 ~✦牛小排青蔥卷 鮮嫩牛肉卷上翠綠青蔥燒至金黃油亮,蔥香同肉香雙重享受~✦豚蘆筍卷 口感爽脆,不油膩~✦ 豚牛油果卷 牛油果口感軟滑,好清新~✦大蔥雞蠔肉 柔軟新鮮,好肥美~✦手羽先 用簡單鹽燒方式,香脆鮮嫰~✦白鱔 以白燒方式製成串燒,保留鰻魚本身濃郁油脂同鮮甜,肉質鮮嫩~✦免治雞肉棒 外皮香脆雞肉綿軟,點上濃郁嘅月見汁,肉汁四溢~✦焦糖菠蘿🍍燒菠蘿🍍

✦田園野菜沙律🥗
食串燒前開胃菜,蔬菜新鮮爽脆

✦雞肝醬多士

✦鰻魚玉子燒🍳

✦蟹肉廣島蠔 ✦三文魚籽帆立貝 ✦山藥

有這麼多款串燒,我哋都忍唔住叫了好多款串燒😂
✦牛舌芯 肉汁豐富,好彈牙 ~

✦豚蘆筍卷 口感爽脆,不油膩~
✦ 豚牛油果卷 牛油果口感軟滑,好清新~
✦大蔥雞蠔肉 柔軟新鮮,好肥美~
✦手羽先 用簡單鹽燒方式,香脆鮮嫰~

✦焦糖菠蘿🍍
燒菠蘿🍍我個人好鍾意食😋菠蘿上面抹一層焦糖,令表面更香脆爽甜,鮮甜清新。
2024-05-28