夜。鐵板燒

Yoru Teppanyaki
2023-04-20 1828 瀏覽
好食推薦🏆🏆🏆🏆🏆質素品級🏆🏆🏆🏆🏆今日與二位同學係尖沙咀落堂,忽然其中一個朋友講話想食日本嘢,咁就係度比我地搵到間食日本既鐵板燒,晚上好多人,無預約下唯有排隊等位👍🏻👍🏻呢度環境好乾淨,望落好舒服,完全係有日式裝潢,店員已在門口招呼及準備好,帶我地三人坐低,然後經過店員推介,我地就好快地落單了👍🏻👍🏻👍🏻《$1588套餐》主要都係廚師發板,全程比廚師發揮小宇宙即場燒,有3個Main南非鮑魚、蘇格蘭蟶子王、日本甘鯛魚💬🍱刺身🔊呢度既刺身每樣都係細細件,但勝在夠大舊,同埋好新鮮,佢所提供既Wasabi同埋鼓油都好足料🍵味噌湯🔊先望到味噌湯既色澤,已經非常吸引,味道好香,好濃郁,通常我既食法係用筷子撈一撈,然後先慢慢享受🦪生蠔🔊生蠔好肥美,好有海水味道而且質感滑嘟嘟,好食到飛起🍈日本水果🔊日本水果果然係唔同的,特別清甜又好食🐟日本甘鯛🔊呢一款日本甘鯛真係獨有既烹調製作方式,佢既特製湯汁好鯛魚好搭配,鮮味十足,只係睇到賣相已經垂涎三尺
好食推薦🏆🏆🏆🏆🏆
質素品級🏆🏆🏆🏆🏆

🍱刺身
🍵味噌湯
🦪生蠔
🔊生蠔好肥美,好有海水味道而且質感滑嘟嘟,好食到飛起
🍈日本水果
🔊日本水果果然係唔同的,特別清甜又好食
🐟日本甘鯛