2024-06-20 23 瀏覽
今日去銅鑼灣行街街,行到攰攰地搵個地方坐低食啲小食飲下野抖抖😌咁岩見到甘味處鎌倉,終於都係日本開到黎香港😍即刻入去坐低食蕨餅🤤🤤甘味處鎌倉主打蕨餅😋仲有刨冰同野飲,夏天食下飲下消暑一流🤩鎌倉原味蕨餅蕨餅好鬼煙靭軟糯🤤裹滿香氣十足既黃豆粉,再淋上甜而不膩既沖繩黑蜜🤤真不愧為係呢間舖既招牌👍🏻草莓乳酪🍓🥛飲到一粒粒草莓係入面,一啲都唔酸😋甜甜既草莓加埋微酸既乳酪,好適合夏天😋生草莓刨冰🍧用日本直送既天然水製作,唔怕啲刨冰唔乾淨食到肚仔痛😣刨冰整出黎好似雪咁潔白軟綿😍入面仲有鮮甜既粒粒草莓增加層次口感😋🤑 人均消費:~$80🤩 推薦指數:8 / 10📍 餐廳資料:甘味處鎌倉 (希慎廣場) (銅鑼灣)銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場URBANHOOD B1樓B101A號舖☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆.。.:*喜歡我的食評請Like & Follow🫶🏻 @umi.bengal.foodie#foodie #foodies #foodiegram #foodielife #foodiehk #hkfood #hkfoodie #hkrestaurant #香港美食 #

甘味處鎌倉主打蕨餅😋仲有刨冰同野飲,夏天食下飲下消暑一流🤩

草莓乳酪🍓🥛

生草莓刨冰🍧
草莓乳酪  &  生草莓刨冰

🤑 人均消費:~$80
🤩 推薦指數:8 / 10
📍 餐廳資料:甘味處鎌倉 (希慎廣場) (銅鑼灣)

#foodie #foodies #foodiegram #foodielife #foodiehk #hkfood #hkfoodie #hkrestaurant #香港美食 #銅鑼灣美食 #刨冰 #蕨餅 #甘味處鎌倉
草莓乳酪  &  生草莓刨冰