之前我係呢間餐廳食過Dinner 覺得味道幾好🤣咁啱又經過呢間餐廳,發現Lunch Menu竟然平過Dinner Menu好多🥹😗咁我就一於入去試下😎✨Set B: 1頭盤 + 2主菜 + 珍珠飯/葫麻烏冬 + 忌廉栗米濃湯 + 冷泡伯爵茶 $102- 煙燻三文魚藜麥牛油果沙律🥗 (頭盤)少量蔬菜、牛油果粒粒、煙燻三文魚而成既沙律🥗調味就用左黑醋,味道正常😳- 藍帶雞扒🐔 (主菜)雞扒炸得幾香脆,中間仲有少少驚喜😊中間夾住芝士火腿,咬落去果時芝士流心,味道不錯😗- 鹽燒鯖魚🐟 (主菜)簡單燒香鯖魚,只用鹽作調味😳略嫌燒得有啲油,鹹左少少🤏- 法式燴牛面頰🐄 (主菜)牛面頰肉質軟熟,唔洗點樣咬已經化開❤️雖然份量幾多,但脂肪太多,令整道菜太油膩🥹配珍珠飯一齊食會比較夾🍚- 香草蜂蜜一字骨🐷(主菜)一字骨帶有陣陣香草味,蜂蜜味道不算突出🤔肉質都幾軟淋,好容易做到骨肉分離🥳- 忌廉栗米濃湯🥣忌廉湯味道好似坊間罐頭湯,質地不算太杰身😎但值得一讚係湯內加入大量栗米🌽、紅蘿蔔🥕差不多每一啖都食得到🤩Lunch同Dinner我都分別地試過🧐感覺上係到食lunch性價比會高啲😝😜整體來講,食物質素正常,
之前我係呢間餐廳食過Dinner 覺得味道幾好🤣
咁我就一於入去試下😎

- 煙燻三文魚藜麥牛油果沙律🥗 (頭盤)
少量蔬菜、牛油果粒粒、煙燻三文魚而成既沙律🥗
調味就用左黑醋,味道正常😳

- 藍帶雞扒🐔 (主菜)
雞扒炸得幾香脆,中間仲有少少驚喜😊
中間夾住芝士火腿,咬落去果時芝士流心,味道不錯😗

- 鹽燒鯖魚🐟 (主菜)
簡單燒香鯖魚,只用鹽作調味😳
略嫌燒得有啲油,鹹左少少🤏

- 法式燴牛面頰🐄 (主菜)
牛面頰肉質軟熟,唔洗點樣咬已經化開❤️
雖然份量幾多,但脂肪太多,令整道菜太油膩🥹
配珍珠飯一齊食會比較夾🍚

- 香草蜂蜜一字骨🐷(主菜)
一字骨帶有陣陣香草味,蜂蜜味道不算突出🤔
肉質都幾軟淋,好容易做到骨肉分離🥳

- 忌廉栗米濃湯🥣
忌廉湯味道好似坊間罐頭湯,質地不算太杰身😎
但值得一讚係湯內加入大量栗米🌽、紅蘿蔔🥕
差不多每一啖都食得到🤩

Lunch同Dinner我都分別地試過🧐
感覺上係到食lunch性價比會高啲😝😜
整體來講,食物質素正常,咁啱經過的話都可以試下🤔

📍 Peko Peko Eatery– 荃灣
荃灣大河道100號海之戀商場1樓1006-1007號舖