2023-03-27
呢間居酒屋,入到去會覺得日式風好濃厚,因為好多日式裝飾加插左除左有好多唔同既酒放置係牆身,仲加貼了好多日式貼紙﹑海報等等所以整體都好有氣氛今次呢個食評先講服務,因為呢方面做得特別好,很有溫馨感一入到黎,有一位女侍應好快咁笑住行埋黎歡迎你上菜時,侍應都會略略講下菜式既用料或做法,整體笑容可掬另外,侍應們加茶都超積極,會主動密密地加茶而且會特意望一望你飲晒未,先過黎呢D 位真係好好,好細心此外,聽一位侍應分享,建議下次可星期5﹑6 黎,氣氛會更濃厚因為佢地老闆會係度唱歌,同大家一齊飲酒,聽佢咁講真係想下次特登揀時間過黎而且我見附近D食客都係常客,聽佢地對話間應該係成日黎,同侍應都好熟絡人情味重重的一環,相信係呢間小店增加溫馨既原因之一吧講返食物,幾有質素!尤其佢地自家秘製既,都好食,令我印象好深刻!整體說,氣候濃厚﹑有人情味既溫馨小店再配合有質素有心做既食物,確實值得再來!➽唐揚池魚BB $68少少咸咸地既口味一條兩啖可食完食食下好滋味,好快就食完➽玉子燒明太子 $88因為係鐵板上,所以仲聽到「炸炸」聲,同埋熱度都keep 到呢個玉子燒特別位係內層加了明太子,而且係漬過黎,所以唔腥,而且帶
所以整體都好有氣氛
今次呢個食評先講服務,因為呢方面做得特別好,很有溫馨感
一入到黎,有一位女侍應好快咁笑住行埋黎歡迎你
上菜時,侍應都會略略講下菜式既用料或做法,整體笑容可掬
另外,侍應們加茶都超積極,會主動密密地加茶
而且會特意望一望你飲晒未,先過黎
呢D 位真係好好,好細心
人情味重重的一環,相信係呢間小店增加溫馨既原因之一吧
講返食物,幾有質素!
尤其佢地自家秘製既,都好食,令我印象好深刻!
整體說,氣候濃厚﹑有人情味既溫馨小店
再配合有質素有心做既食物,確實值得再來! ➽唐揚池魚BB $68
少少咸咸地既口味
一條兩啖可食完
食食下好滋味,好快就食完
因為係鐵板上,所以仲聽到「炸炸」聲,同埋熱度都keep 到
呢個玉子燒特別位係內層加了明太子,而且係漬過黎,所以唔腥,而且帶少系辣勁,幾好食
加埋落玉子令味道豐富多層次左
一黎到侍應會點火,有點震撼
牛肉醃製完個咸度岩岩好,牛香好重,而且幾好juicy
呢個真係好推薦,食唔停口
聽侍應講,用既係安格斯牛骨肉, 熟成了12小時
外層用左紫蘇葉包住
佈裡有一層好厚既蝦肉,爽,彈,鮮,後尾聽返原來用既係牡丹蝦!
另外,仲有海膽,都有厚厚既一層
而家先知雲丹就係海膽
海膽同牡丹蝦肉合埋很夾,鮮而不腥
我幾喜歡佢既外形,可能因為有芒果,閃閃亮亮既黃色
而且芒果不酸,好熟,所以幾甜下
芒果夾到軟殼蟹,合埋一齊幾好食 ➽炸雪糕 $88
好有創意既一個菜
外層用了莎莉蛋糕,是炸過黎
然後包住雪葩
上枱後要快食,因為莎莉蛋糕有熱度,雪葩會慢慢開始溶
呢個炸雪糕幾得意,算幾夾~ ➽櫻花可樂 $35
好新既口味,味道比可樂少D 甜~
➽波子汽水 $35