2018-07-03 644 瀏覽
懶洋洋既下午,忽然想飮杯咖啡,同O先生行行下見到呢間日系cafe, 美味子我同O先生即刻入去見識下先啦~入到去除左見到有和風系列既設計,仲見到有個室內設計工作室,做到肚餓就可以行出嚟食野,又可以喺到見客,美味子都想喺到返工。我地去到cashier 連職員都係日本人,有d好似去左日本🇯🇵咁。美味子我叫左杯綠茶latte, 而有d肚餓既O先生就叫左碟咖哩雞肉飯同homemade ginger tea飲。本來以為半工作室半餐廳應該係食境多,但估唔到碟咖喱又幾好味,美味子我都忍唔住偷食O先生碟咖喱多幾啖🍛,有住家飯既味道O先生話咁快就清晒成碟。至於O先生點既lemon ginger tea係成壺上,O先生一飲完即刻眼碌碌👀,美味子我即刻偷飲啖,哦~原來係好薑,O先生覺得好辣,不過我就鍾意d咁夠薑既茶架啦。美味子我點既緑茶latte 賣相簡約,好鍾意佢旣手工陶瓷杯,拎上手已經感覺開心;杯latte飲得出係用綠茶粉沖既,又幾好飲喎!不過杯綠茶有小小苦味,下次最好配件cake🍰🍵一齊食咁就ichiban 啦

,不過我就鍾意d咁夠薑既茶架啦。