2024-05-20
💿📀自小就住喺旺角嘅我,最近我發現左一間新開嘅火鍋店「一鍋堂」,你可能會問我,又係火鍋,有咩特別?但俾我講,過去食左之後你就會知🧧首先我哋就試左個芫荽皮蛋湯底,平時我自己係唔太鍾意飲咩湯水,但呢個湯底真係清新返胃,皮蛋香味足之餘又唔會踅覆到芫荽嘅清香🥩接著就揭開晚餐 Set C 嘅盛宴,先來個安格斯牛肉,你睇下呢個霜降,就知道肉質絕對上等,配合上芫荽皮蛋湯底唔駛幾耐就熟,超贊👍!個「魔鬼辣安格斯牛肉」就更加要說說,辣得來唔過份,反而刺激出牛肉嘅鮮美。🍣個「日本產黑毛和牛」同「極上安格斯牛小排」,呢度我就唔多形容,只係想講,建議所有朋友去試,永遠記得預早book位就得!最後更要提提「花雕浸安格斯牛肉」🍷!酒香撲鼻,重點有助提升牛肉嘅風味,真心推介!除咗以上講嘅火鍋配料,「一鍋堂」仲有無limit飲品雪糕任食呀!一鍋堂,我地下次見!👋🔥🍲
一鍋堂,我地下次見!👋🔥🍲