2021-08-03
成日見到人哋食海膽丼都好吸引,今日未到食飯時間就經過旺角難得見到有位冇乜人,唔使點等位就入咗去食🤤👅終於可以食到期待已久嘅丼飯!由於我哋兩個都非常喜歡海膽和鵝肝,我哋就叫咗一個三色海膽盛丼同埋另一個係鵝肝海鮮盛丼😜見到實物覺得同相好似有好大分別,不過食落都好飽㗎!每個丼飯都會跟個麵豉湯,個湯都幾多配料,入面有海帶、紅蘿蔔、蘿蔔,份量都唔少。三色海膽盛丼 $288三色海膽顧名思義就有三款不同的海膽🤤分別有兩款來自日本嘅海膽和一款來自韓國嘅海膽,自己最鍾意就係馬糞海膽👍🏻感覺好鮮甜,入口即溶又夠creamy,撈飯食就非常之正💯中間仲有粒生嘅鵪鶉蛋,撈埋飯加啲海膽食就食得更加滋味😜鵝肝海鮮盛丼 $248鵝肝海鮮丼全部都係鍾意食嘅,包括就有好多嘅帶子、少少海膽、好大片嘅鵝肝同埋少少魚子醬!同樣中間都有一粒生雞蛋🥚攪勻撈飯食,再加唔同嘅菜例如帶子,都令到成個味道更加豐富和creamy!鵝肝都非常大塊和肥美,入口即溶雖然好邪惡但仲想食多啲🥳帶子都非常肥美鮮甜!飲品就係另外叫嘅我哋就叫咗一支原味波子汽水和一個菠蘿味的波子汽水🥤我都係覺得原味波子汽水最好味😋
三色海膽盛丼 $288
鵝肝海鮮盛丼 $248