2024-10-15 181 瀏覽
鍾意貓貓嘅,你哋一定唔可以錯過🐱 呢間餐廳係一間樓上貓貓cafe,入邊有幾十隻打咗疫苗而且又溫馴嘅貓貓陪住大家食飯😍入去之前,當然要著好鞋套,防止大家將街上面嘅細菌病毒傳俾貓貓。入到去有各式各樣嘅貓糧同埋玩具可供購買,貓奴們可以買返啲去服侍貓貓😝就算唔想破費買額外嘅嘢,都可以就咁同貓貓玩,但記住千祈唔好騷擾瞓緊晏覺嘅貓貓啊🫢➊ 🍝 溫泉蛋芝士肉醬意大利麵 (套餐 $58起)依間餐廳嘅午餐性價比極高🔝除咗有主食之外,仲會包餐湯同餐飲。加少少錢重可以有多款小食😋 今次就揀咗最大路嘅肉醬意粉,質素比起傳統餐廳高好多,唔單止份量充足,重非常入味,有芝士做陪襯之餘重有隻大大隻嘅溫泉蛋🥚坦白講,我淨係食依碟麵其實都已經飽飽地😂 套餐包咗個粟米忌廉湯🌽味道濃郁重有少少香草碎喺上面調味。➋🍡 日式章魚小丸子 (套餐 + $18)有三大粒章魚小丸子,小丸子新鮮滾熱辣,入邊重有大大粒嘅章魚肉🐙再配上章魚小丸子嘅醬汁,口感同味道都一流❣️➌🦀 日式忌廉蟹肉薯餅 (套餐 + $18)有四大塊忌廉蟹肉薯餅,薯餅偏軟身,餡料有濃郁嘅蟹味,重有少少蟹肉點綴。配上沙律醬,真係想食多幾件👅➍🍫🥤香草薄荷朱古力 (套餐 +

➊ 🍝 溫泉蛋芝士肉醬意大利麵 (套餐 $58起)

➋🍡 日式章魚小丸子 (套餐 + $18)

➌🦀 日式忌廉蟹肉薯餅 (套餐 + $18)

➍🍫🥤香草薄荷朱古力 (套餐 +$16)
套餐本身包一杯飲品,另外可以加錢配其他特飲。今次我就揀咗薄荷朱古力,因為本身我都好鍾意薄荷朱古力🌿朱古力味香濃,加上薄薄嘅薄荷味,令到成杯朱古力味道提升😍

➎ 🍵🍨抹茶雪山心太軟配曲奇雪糕 $58
朱古力餡嘅心太軟真係試得多啦,但係抹茶味嘅真係第一次試😝即叫即整,用咗軟綿綿嘅蛋糕外層,再加埋抹茶味嘅流心,呢個組合可以話非常新穎,再加埋曲奇味嘅雪糕,冰火交融,口感十足😋

➏🧀🍰日本伯爵茶芝士蛋糕配曲奇雪糕 $48
芝士蛋糕採用咗較軟嘅忌廉去製作,芝士味好香濃,夾埋伯爵茶味令到口感提升咗😍