2019-02-13
(圖中為可愛店主,人地90後就創業,我就。。。😂😂)識我既朋友都知道我係一個唔飲奶茶咖啡既人唯獨鍾意飲水/茶😎😎😎事實上我對茶嘅認識算係冇😂😂,無論係紅茶綠茶用具,沖泡嘅方法,茶嘅品質都係一知半解,系Openrice 見到有介绍又適逢閒日,就同朋友上去睇下啦一行入店舖,可愛嘅店主就即刻講解舖頭品茶嘅選擇,同埋茶類嘅特色。第一個鍾: $48,其實半個鐘$15,實話實說呢個價錢喺旺角區真係好平,平時行行哋沖一壺茶都要三十幾四十蚊啦呢度係無限量供應㗎😉😉舖頭入面環境簡潔舒服 ,有一啲啲文藝氣質重點係入到去坐低,你會覺得成個人好放鬆因為佢時不時總會有啲純音樂同埋有啲雀仔聲好似令人哋 系一個大自然嘅感覺😀😀鋪頭有三種體驗比你有蓋碗,玻璃茶壺(替你沖),冷泡茶我哋揀咗蓋碗,店主好細心甘教授點樣泡茶佢會畀我哋問一問茶葉嘅香氣,佢哋而家做緊優惠打卡會送小食㗎有杯茶飲下又有嘢食呀,真係好悠閒嘅生活我揀咗壹百年古樹普洱白茶呢一款有淡淡嘅紅棗香氣,除咗飲茶之外呢度仲有好多唔同類型嘅書可以畀你睇下,其實坐呢度坐 兩三個鐘都唔會覺得悶,因為真係好舒服,店主會同你傾下偈香港人其實真係每日都過得好繁複,間唔中呢下呢
識我既朋友都知道我係一個唔飲奶茶咖啡既人
唯獨鍾意飲水/茶😎😎😎
事實上我對茶嘅認識算係冇😂😂,
無論係紅茶綠茶用具,沖泡嘅方法,茶嘅品質都係一知半解,
第一個鍾: $48,其實半個鐘$15,
實話實說呢個價錢喺旺角區真係好平,
平時行行哋沖一壺茶都要三十幾四十蚊啦
呢度係無限量供應㗎😉😉
舖頭入面環境簡潔舒服 ,有一啲啲文藝氣質
重點係入到去坐低,你會覺得成個人好放鬆
因為佢時不時總會有啲純音樂同埋有啲雀仔聲
好似令人哋 系一個大自然嘅感覺😀😀
鋪頭有三種體驗比你有蓋碗,玻璃茶壺(替你沖),冷泡茶
我哋揀咗蓋碗,店主好細心甘教授點樣泡茶
佢會畀我哋問一問茶葉嘅香氣,
佢哋而家做緊優惠打卡會送小食㗎
有杯茶飲下又有嘢食呀,真係好悠閒嘅生活
我揀咗壹百年古樹普洱白茶
呢一款有淡淡嘅紅棗香氣,
香港人其實真係每日都過得好繁複,
間唔中呢下呢啲茶室放鬆下,
其實都好好㗎,大家如果有時間得閒嘅話都想你望下啦