2018-04-19 494 瀏覽
依間之前係灣仔返工嘅時候食過,覺得啲嘢食都整得幾好,不過對打工仔嚟講佢單點唔算平,所以之前食都係食佢嘅lunch set多,價錢平民化啲。前幾日係旺角行行下又見到佢,原來旺角都有分店,最好嘅係果個時段啱啱有 tea set,我當然係咩都冇諗,直接衝左入去試下依間又得唔得啦!下午茶選擇好多,價錢仍然keep到大眾化,原本諗住食佢嘅招牌餃子,不過見到人地叫嘅豬扒担担麵果樣都幾得吓,所以臨時轉左軚!未食先睇賣相,炸豬扒同麵係分開上嘅,咁豬扒就唔會咁容易林哂。豬扒屬薄身,並且已經切好,比較容易食啲,特別嘅地方係面頭加左一堆蔥爆香蒜,用嚟送豬扒特別惹味! 至於麵就用左幼身果隻,容易吸湯。湯底睇色就知係好濃果隻,上面放左肉碎,豆腐粒同花生,撈埋一齊食fit哂!跟餐可以揀豆漿,汽水同山楂茶,我就揀左山楂茶,因為其他地方比較少見有,飲落都好清新吓,用嚟解辣一流!希望下次嚟嘅時候可以多啲人嚟試多啲嘢啦!

凍山渣茶
担担麵