2010-11-21 20 瀏覽
呢次係我第一次寫食評, 亦係因為我覺得有必要話比大家知要小心既事!!星期五晚我同我個fd剪完頭髮同買完護膚品之後就決定去旺角雅蘭中心果間一壽司試下, 因為之前都係食開金水, 今次決定轉下第二間試下9:15pm已經開始排左2-3個蛇缾, 等到正式派飛之後再等多15mins就入得去啦所有野都好好, 包括服務員同上野既速度, 食品既品質都好好, 款式都好多新鮮又好味, 我同我個fd都食得好開心由於係旺角呢間食我太開心, 返屋企之後就同我男朋友分享啦結果我男朋友就話明天再去食多次不過今次因為要去尖沙咀拎優惠劵去睇戲, 而且睇之前既食評都唔錯, 等又唔使等咁耐, 所以就決定一試尖沙咀呢間之後再去睇11:35分/00:35分既天凶之城一切計劃都好順利9:50分開始排, 10:15分已經入得去一坐底之後馬上叫野食, 不過等左好耐...大約15mins之後先有第一碟上檯...仲要係得一碟既吉壕壽司..好!!本著尋日既開心經驗, 今日期望住佢會一樣咁好既服務...點知..等多15mins之後先再有第2碟上場, 開始感到無奈..點解要等咁耐?, d三文魚好新鮮咁岩岩運到切緊嗎?!但見d人都好努力咁握緊飯,
新鮮又好味, 我同我個fd都食得好開心

由於係旺角呢間食我太開心, 返屋企之後就同我男朋友分享啦
結果我男朋友就話明天再去食多次

一切計劃都好順利

9:50分開始排, 10:15分已經入得去
但見d人都好努力咁握緊飯, 整緊三文魚...
我地唸住唔催佢, 費事令佢難做之餘(得6個人係度整咋), 免得催催下質素下降..

11:00pm..
點知第二張單既野都黎晒, 第一張單仲係黎少左碟汁燒三文魚, 以為要燒所以耐d... 唯有叫個女侍應跟下啦, 好快就比反我啦

11:15pm
但到想埋單時先發現原來每人最低要$80消費..
尋日又唔見旺角果間話要wo, 但都食左$200幾蚊就無所謂
其實本身都好飽..因為等得太耐lol, 一路食一路等咁咪一邊消化, 食左13碟都飽啦, 折左之後先$123
咁就唯有叫一碟火炙三文魚, 一碟劍魚三食加一碟牡丹蝦補夠佢啦

11:30pm
三碟野開始上啦, 其實已經好想走人, 一黎已經飽左, 二黎想去睇戲啊
黎左一碟牡丹蝦之後又等多10mins, 呢個時候黎左劍魚三食, 我男朋友係我去tolet時食晒, 佢都知我好飽啦...
食完又等多5MINS, 碟火炙三文魚仲未到, 唯有催下佢同叫個男侍應加茶, 采都唔采我lol
你估我好想催你啊?!
我不知幾想快d走, 點知一問之下佢就話已經比左我?!

真係奇怪, 無人食過, 碟亦得兩隻, 咁第三碟野去左邊?!

個女侍應仲要實牙實齒咁@@真係令人越唸越火!!!

雖然最後真係會比番我, 不過比人屈既感覺真係唔好

加上又要等咁耐, 食果10幾碟野食左我成2個鐘, 12點多先走得人

唔怪得出面仲有咁多人排隊BO, 你入面D人D野食黎得咁慢, 想食快D既人又走唔到= ="

所以我奉勸大家如果去食呢d叫完又無單比你對番, 你一定要記得自己叫左d 咩, 黎左D咩

唔係實會比人地屈!!!
2010-11-20
30 分鐘 (堂食)
  • 吉壕壽司
  • 三文魚壽司