之前朋友介紹帶路,有一間有「前金鳳班底」主理既扒房「金翠餐廳」,仲標榜好平好抵食,仲要係免收加一,咁就梗係去試下好唔好食啦。餐廳環境較暗,座位都少許舒適。一坐低,侍應就即刻問我地飲紅湯定白湯,而且服務都唔差。咁樣都幾好,當諗緊食咩嘅時候,已經送上有餐湯飲同餐包食啦。最後我哋叫咗個金翠鐵板餐「鴛鴦扒(豬扒及雞扒)$70」,配:餐湯、牛油餐包、餐飲。送餐嘅時間都好快,而且個模式都好似金鳳。鐵板餐送上時會問你要黑椒汁定蒜蓉汁。「白湯+餐包」白湯係忌廉湯,飲落去唔會覺得太浠,味道剛剛好不會太鹹,餐包亦都經過翻熱,食時加入牛油更正。「鴛鴦扒(豬扒及雞扒)」豬扒同雞扒都算大塊而且有厚度,有驚喜,味道唔錯剛剛好。「凍奶茶少甜」茶味濃郁唔錯。最後,整個餐食物都不過不失,以呢個價錢黎計,已經係好好啦。

鴛鴦扒

「凍奶茶少甜」茶味濃郁唔錯。

最後,整個餐食物都不過不失,以呢個價錢黎計,已經係好好啦。
2016-10-17
5 分鐘 (堂食)
鴛鴦扒
  • 鴛鴦扒(豬扒及雞扒)