2023-03-18 76 瀏覽
幾個月前係尖沙咀食左一間川菜都幾回味 見到朗豪坊都有一間食近似菜式 就決定放工黎食😆餐廳有室內和半室外的位置 營造出兩種氣氛 如果想光猛d或者多人聚餐 就建議室內空間甫坐低已經會奉上茶飲 係傳統的八寶茶☕️ 包含紅棗、桂圓、枸杞、龍眼、菊花、冰糖、玄米、茶葉等沖泡而成 茶香味濃 清熱解膩 ✅餐牌招牌菜主打水煮/酸菜系列 因為朋友唔太食辣 所以點左酸菜魚 (不辣)南充特色酸菜魚 (例牌)- 份量已足夠二人分享💕- 桂花魚的魚肉嫩滑爽身- 加上寛薯粉 酸菜等配菜 - 足料抵食之選手撕丁香雞- 雞肉去骨皮薄肉嫩- 不失為涼菜小食之選 - 加上有蔥花芫荽作為點綴 隨菜伴上的醬汁 口感清新 留肚食左兩個甜品🍮 四川紅糖冰粉- 滑lulu得黎入口爽身 配上紅糖的甜味 口感豐富 重慶黑糖糍粑- 煙煙韌韌 外脆內軟 加上黑糖後有甜絲絲的感覺 - 熱食甜品 配搭剛才的冰粉更加match 💕

南充特色酸菜魚 (例牌)
- 份量已足夠二人分享💕
- 桂花魚的魚肉嫩滑爽身