2022-09-24
約朋友食飯想食日本野,又唔想食放題,於是搵到呢間都算係新新地既居酒屋,裝修都幾有日本feel,加上晚市店內燈光暗暗地,都好有居酒屋感覺🤣鋪頭座位唔算多,不過坐落都算寬躺幾舒服,本身book左枱仲有小食送👍🏻🐟鱈魚乾 Free(網上訂枱送)訂枱會送小食/刺身2款/清酒200ml, 今次揀左鱈魚乾,本身會以為似雞泡魚乾果類厚身魚乾果啲,原來係薄身脆口既,好似食緊薯片餅乾咁,口感幾得意,做小食幾好👍🏻🍶清酒煮蜆 $78超推介❗️蜆本身係算大隻果款,而且入口鮮甜,真係食到蜆既甜味,好新鮮👍🏻👍🏻煮得冇過熟,冇出現殼還殼,肉還肉既情況😂2個人食每人都起碼有7-8食食,份量都正常,$78黎講幾抵食🍱特選刺身盛定食 $168叫set dinner真心抵😮刺身盛有三文魚,油甘魚,赤身,帶子,玉子,蝦同鯛魚🐟刺身件件都厚切,都算新鮮,正常質素,而且擺盤都幾靚😂定食連埋沙律同飯,呢個價錢係超值😂唯一美中不足既係碗飯🍚如果刺身盛可埋配壽司醋飯就好🥺個人喜好真係好鍾意食醋飯😂雖然碗白飯有飯素都好味既,但總係覺得差少少🙈🐷壽喜燒定食 $98本身壽喜燒係跟牛肉🐮不過我就戒緊牛,所以就請店員轉做豚肉🐷好彩店員都好歡迎
🐟鱈魚乾 Free(網上訂枱送)
🍶清酒煮蜆 $78
🍱特選刺身盛定食 $168
🐷壽喜燒定食 $98
本身壽喜燒係跟牛肉🐮不過我就戒緊牛,所以就請店員轉做豚肉🐷好彩店員都好歡迎🙈 豚肉片份量唔算多,應該4-5片左右,不過鍋底既配料都足料,有白菜洋蔥金菇薯粉🍲
鹽燒雞軟骨 $48/2串
串燒鹽味適中,燒得唔會過油,幾好食,如果下次多啲朋友黎可以叫多啲串燒食🍢
總體黎講值得一試再試,地點方便,價錢合理,食物質素都幾好,店員又有禮貌😂臨走淨係多謝光臨同bye bye 都講左好多次😂