2020-01-07 46 瀏覽
心血來潮想食酸辣米線,今次又試一間未食過既,每次發掘新野都好緊張又期待🤤呢到坐位唔算迫,仲有啲二人泊牆位,有番少少私人空間。同埋都乾淨,地下唔油,所以環境都OK。呢到既米線有分麻辣同酸辣,仲有熱拌,配菜同小食都有好多款,而且定價唔高。招牌酸麻辣米線配腩肉韮菜餃第一次食,叫左佢個招牌酸麻辣米線,再加兩款平時食開既配菜,咁先可以有比較😬先講份量,睇人地影出黎以為細細碗,但原來個碗大過塊面,好彩叫左小米線。呢到真係童叟無欺,米線多,韮菜餃有三粒大大粒,同埋5~6塊腩肉,連跟麵上既芽菜都比起其他米線店既多成倍,對鐘意芽菜既我黎講係勁開心😚呢到湯底唔會好油,酸度足夠,辣度我叫左中小辣,但略嫌唔夠辣,整體湯底都夠惹味!我特別鍾意米線,口感偏爽口同滑,又彈牙👍🏾韮菜餃好大粒,餡料好足,食得出係新鮮既,韮菜仲好翠綠🤗腩肉係偏瘦,但肉係腍身既,有啲似日本拉麵成日食到既叉燒既口感一樣,如果肥啲相信會更香👅

招牌酸麻辣米線配腩肉韮菜餃

韮菜餃好大粒,餡料好足,食得出係新鮮既,韮菜仲好翠綠🤗