2022-11-19
🧡Please follow my IG : orororenji☆ 鮨心、旬節旺角彌敦道703-705號金鑽璽2樓見到呢到6週年出左個二十三品omakase,$980食足3個鐘,而家11月份仲要2人同行1人半價,緊係去試下!*不過留意返呢個menu係逢星期日至四先有。✦ 日• 燒雪魚乾脆卜卜,好香口,同埋有少少辣辣地,幾好食。∇ 前菜• 櫻煮八爪魚• 鮟鱇魚乾• 海月 (即係水母)前菜帶微酸,開胃好味。∇ 刺身• 鱈魚白子質感Creamy,幾嫩滑。• 鮫鰈魚1竹炭鹽配食用玫瑰2包住火炙過鮫鰈裙邊3包住鮫鰈魚肝三款各有千秋,依次序食,層次感大大提升。• 令和怪物 大船渡灣生蠔飽滿爽口,海水味重,面頭嘅係青檸啫喱,連埋一齊食好正。• 煙燻鰆魚 櫻花木首先用禾稈草燒一燒,然後用櫻花木煙燻,一打開香氣撲鼻,魚質比較彈牙。∇ 料理紙包金鯛,用紙包方法烹調,打開個下好香,入面保留左好多肉汁,魚質好嫩滑,好食!去到食壽司之前,師傅會問下你需唔需要子薑等等,想特別講下佢地個自家製柚子蘿蔔好好食(〃ω〃)跟住又會問洗唔洗少飯,同埋每食完一舊都會抹下塊板,覺得好加分。∇ 壽司• 北寄貝• 梭子魚• 白蝦
☆ 鮨心、旬節
旺角彌敦道703-705號金鑽璽2樓
✦ 日
• 燒雪魚乾
脆卜卜,好香口,同埋有少少辣辣地,幾好食。
∇ 前菜
• 櫻煮八爪魚
• 鮟鱇魚乾
• 海月 (即係水母)
前菜帶微酸,開胃好味。
∇ 刺身
• 鱈魚白子
質感Creamy,幾嫩滑。
• 鮫鰈魚
1竹炭鹽配食用玫瑰
2包住火炙過鮫鰈裙邊
3包住鮫鰈魚肝
三款各有千秋,依次序食,層次感大大提升。
• 令和怪物 大船渡灣
生蠔飽滿爽口,海水味重,面頭嘅係青檸啫喱,連埋一齊食好正。
• 煙燻鰆魚 櫻花木
• 黑目魚
• 中拖羅
• 大拖羅
• 北海道赤海膽
每一款都有自己出色之處,白蝦印象深刻,佢用木紋昆布包住再配自家製蝦油,比較特別,好鮮甜
∇ 卷物
手卷包住赤身、toro蓉、天婦羅碎,最頂頂仲有d三文魚籽添,多重口感,真心一流!
∇ 蒸蛋
茶碗蒸好滑,同埋好得意,入面有年糕,比較少見。
∇ 吸物
鮮甜魚湯,入面豆腐好滑。
∇ 甘味
• 赤肉蜜瓜
• 黑糖蕨餅
• 朱古力雪糕最中餅
一個字!超級圓滿!