2023-03-19
最近和朋友短聚,見旺角新開了間粉紅色小店,裏面牆身和傢俬都是粉紅色,天花亦掛了粉紅色乾花🌷,好有少女心💕。小店主打甜品🍨,中式和西式甜品都有供應,款式相當多,另外亦有供應鹹食,有:沙律🥗、漢堡🍔、全日早餐🍳、蛋蓋飯🍛等可供選擇。🍽️ 全日早餐有幾款主食可選擇,包括有:安格斯漢堡扒🐂、炸魚柳🐟、煙三文魚🐠、雞扒🐓。我選擇了安格斯漢堡扒🐂,肉味香濃、咬落有肉汁。早餐跟配炒蛋🍳、煙肉🥓、腸仔🍖、粟米🌽、牛油果🥑、多士🍞、茄汁豆及沙律菜🥗,相當豐富,其他配料亦可加錢追加。炒蛋半生熟🍳,夠滑嫩。多士加$20轉了牛角窩夫🧇,非常酥脆😋。🍮心太軟心太軟的裝飾都幾有心思🎈,配上木瓜粒、紅火龍果粒和雪糕🍦,再灑上糖霜和淋上朱古力漿。切落去有香濃朱古力醬流出🍫,蛋糕質感鬆軟,味道唔錯。
🍽️ 全日早餐
🍮心太軟
心太軟的裝飾都幾有心思🎈,配上木瓜粒、紅火龍果粒和雪糕🍦,再灑上糖霜和淋上朱古力漿。 切落去有香濃朱古力醬流出🍫,蛋糕質感鬆軟,味道唔錯。