前幾日去到旺角,發現豉油街嗰邊多咗新餐廳,呢間車仔麵店走新式型格feel,除咗有三十幾款嘅車仔麵餸,仲有小食、大碗飯!=========================🍜 辣豬皮冬菇滷水腩肉油麵 (咖哩汁) $44辣豬皮微辣幾過癮,蠔油冬菇入味,切細左大大粒嘅冬菇啱啱好一啖食到。滷水腩肉肥瘦啱啱好,味道有少少似日式叉燒,配埋油麵諗起食拉麵嘅感覺😂🍜 雞腎蘿蔔西生菜菜心 (麻辣醬) $39本身個湯偏清淡,加埋麻辣醬更濃郁,如果麻啲會過癮啲🔥 蘿蔔估唔到咁大嚿,入口清甜冇渣,仲索咗湯汁🍢 麻辣牛柏葉 $26牛柏葉最緊要夠爽口唔硬,少少麻辣,比較好辣嘅我覺得如果可以再辣多少少就啱啱好~🦑 香辣魷魚 $22第一啖食落「咦凍嘅~」估唔到魷魚係凍盤,似街邊木頭車賣嘅辣魷魚,用咖哩汁調味,幾惹味! 🫔 炸墨魚卷 $22炸物即叫即炸,墨魚卷裏面嘅墨魚滑結實彈牙,配埋甜甜辣辣嘅泰式辣醬,正! 🦪 吉列炸蠔 $26吉列炸蠔熱辣辣,外層香脆,蠔肉Keep到肉汁👌🏼=========================阿四車仔麵📍 旺角豉油街108號地下
=========================

香辣魷魚

🫔 炸墨魚卷 $22

🦪 吉列炸蠔 $26
吉列炸蠔
吉列炸蠔熱辣辣,外層香脆,蠔肉Keep到肉汁👌🏼
=========================
阿四車仔麵