2015-01-24
星期四, 晚上7:30pm, 黎到銅鑼灣地帶既HeSheEat Cafe. 平日都好多人, 條隊有10幾人, 但都係排左20分鐘左右. 尚可接受, 因為呢排興, 又係新店, 一定多人試.店員都好多, 而且有禮, 會主動加水, 落order 都好快手. 不過由於太繁忙, 上菜比較慢, 而且坐太入係好難加水. - All Day Brunch ($148) 9款: A-I :有2個牛角包, 整個set 2個人食都夠飽. A) 德國鮮肉腸1條短身, 好有肉味, 但硬身同比較乾, 鮮肉做出黎既咬口就係甘.B) 意大利煙腩肉2片, 比一般煙肉大塊同厚身, 好香唔脆口, 比較油膩有肉感.C) 薯仔沙律一球, 粒粒粉薯.D) 炒BB菠菜, 分量幾多, 炒得岩岩好, 又嫩又唔油膩.E) 大蘑姑係黑姑, 都算多汁.F) 栗米餅, 超級飽肚, 栗米粒分量適中, 個餅似pancake甘鬆, 但冇鬆餅甘乾身.G) 牛油果蓉 大咩特別, 簡單好好味.H) 慢煮蕃茄睇落好乾身, 但原本濕潤又味道濃郁左.I) 炒蛋/煎蛋, 揀左炒蛋, 又香又嫩滑, 食落開始膩膩地, 應該加左奶或cream.好滿足, 多款材料, 怕
不過由於太繁忙, 上菜比較慢, 而且坐太入係好難加水.
有2個牛角包, 整個set 2個人食都夠飽.
C) 薯仔沙律一球, 粒粒粉薯.
E) 大蘑姑係黑姑, 都算多汁.
G) 牛油果蓉 大咩特別, 簡單好好味.
H) 慢煮蕃茄睇落好乾身, 但原本濕潤又味道濃郁左.
好滿足, 多款材料, 怕太多, 可選幾款, 甘就一定食得哂. 麵包都可以揀牛角或法包.
- HeSheEat Burger ($118) :
大大個漢堡包有沙律及粗薯條, 都抵食. 又係岩2人分享.
芝士溶哂落漢堡扒上好吸引, 配料仲有蘑姑, 洋蔥, 沙律菜.
特別喜歡煮到焦糖化洋蔥, 甜美又軟淋.
漢堡用料十足, 又厚身又重肉味, 咬落唔會散開哂. 不過就乾身左d.
- 軟殼蟹沙律, 西柚, 腰果, 杏脯橙醬 ($88) :
見隔離2枱都叫, 我同友人都再加多個軟殼蟹沙律, 最後當然超級飽.
軟殼蟹即炸即上菜, 夠熱又香口, 而且食到蟹肉好美味. 沙律菜新鮮. 而且有炒/焗香過既腰果.
沙律個dressing係杏脯橙醬, 幾有創意又好味. 食完好開胃, 很清新既感覺.