2009-06-02 6 瀏覽
今天蛇了出外.....跟同事去開花墟, 魚街, 順道吃個午飯, 這裡地方靠狹窄, 搭枱是少不免的!一坐下, 亞姐便遞上餐牌, 不知是否行完街...有點混亂, , 什麼 A + B + C 餐, 又什麼雙單併, 然後又有越式粉麵....不想看, 於是選擇牆上的五大皇牌之一, 蕃茄牛筋菠菜麵, $24, 上桌時, 感覺上像撈麵, 似獻汁多於湯麵, 蕃茄幾腍, 大大件, 不太酸, 牛筋非常腍滑, 肥美, 菠菜麵沒有什麼菠菜味, 下次可試試椰菜餃..不知可否加蕃茄呢?同事叫了ABC餐 - 韮菜餃炸雞翼上海粗麵, $26 + $7, 凍奶茶! 粗麵好大條, 下次都想試下, 食咗件仔雞翼, 腍脆, 也不錯! 旺角多了一處吃粉麵的, 但多數冷氣不足, 秋冬來會較合適!

一坐下, 亞姐便遞上餐牌, 不知是否行完街...有點混亂,

旺角多了一處吃粉麵的, 但多數冷氣不足, 秋冬來會較合適!
見唔到麵
見到一麵