2024-08-14
***🏡 Pause It📍 旺角奶路臣街17號THE FOREST地下G11號舖💰 人均150-200位於旺角的小清新CAFE☕️純白色裝潢📷非常適合同朋友來打卡出片唔單止環境坐得舒服 食物出品都非常驚喜價錢都唔算特別貴 性價比較高餐廳主打拉花咖啡 今次我地食晚餐 試左以下幾款⭐ 牛油果莎莎醬炸薯條 💰78作為牛油果狂熱愛好者 呢個薯條真係啱曬我超足量牛油果醬搭配酸酸地噶莎莎醬令薯條噶油膩感減少 非常清爽噶口感⭐ 牛肉煙肉漢堡(芥末蛋黃醬)配薯條 💰108漢堡包新鮮烘焙 牛肉煙肉搭配非常juicy芥末蛋黃醬更有一絲特別風味即炸薯條食到停唔到口⭐ 牛肝菌汁雜菌意大利飯 💰88菌味超濃 要趁熱食意大利飯噶口感都好特別中意食菇噶朋友捂好錯過啦~⭐ 虎蝦青醬扁意粉 💰108大大一隻虎蝦 煎到啱啱好 肉質彈牙 扁意粉搭配濃郁噶青醬 總體出品都好好⭐ 熱朱古力 💰42因為食晚餐 所以無點咖啡但係竟然朱古力都可以拉到咁靚噶花真係好驚喜呀⭐ 西柚紫蘇梳打 💰38特別噶口感 雖然唔係太濃噶紫蘇味但係入口非常fresh#香港美食 #eatwhatulike #九龍美食 #hkfoodie #hkig
🏡 Pause It
即炸薯條食到停唔到口
⭐ 牛肝菌汁雜菌意大利飯 💰88
菌味超濃 要趁熱食
意大利飯噶口感都好特別
中意食菇噶朋友捂好錯過啦~
⭐ 虎蝦青醬扁意粉 💰108
真係好驚喜呀
⭐ 西柚紫蘇梳打 💰38
特別噶口感 雖然唔係太濃噶紫蘇味
但係入口非常fresh
#香港美食 #eatwhatulike #九龍美食 #hkfoodie #hkig #hkblogger #香港探店 #香港餐廳介紹 #旺角美食 #香港聚會餐廳 #香港打卡 #香港好去處 #打卡餐廳 #香港餐廳 #foodphotography #hkfoodlover #foodlover #hkfoodstagram #hkfoodblog #hkgirl #hongkongfood #pauseit #pauseithk #咖啡拉花 #打卡咖啡店 #coffeehk