汀汀烤活魚好耐之前就聼過,今次終於有機會去食!雖然招牌係烤魚,但原來佢仲有雞煲。裝修係偏街頭風,有唔少塗雅同霓虹燈可以打卡~ -🎈招牌烤江團魚鍋 ($328)來到烤魚店當然要試試烤魚,見到openrice仲有折🤔!店内提供江團魚、荀殼魚同沙巴龍躉。江團魚肉質會滑嫩啲,而荀殼魚既魚味就會突出少少。一份烤魚可以選擇香辣、麻辣、酸菜同不辣,唔食辣既朋友可以選擇酸菜或者不辣!我自己唔中意食花椒麻痹既口感,所以果斷選擇香辣,BB辣度對我來說剛剛好。-條魚煎香後再用香辣汁煮,諗下都知香口啦~ 煮左一段時間之後肉質依然好滑,算係比較驚喜。入面仲包左少少豬皮、豆卜、蘿蔔等。不過醬汁煮耐左會有少少鹹,呢個時候記得請店員幫手加湯。-🎈鬼馬雙拼 ($78)呢個係必點item,超好食✨ 油炸鬼内釀入蝦膠同墨魚膠後炸香,店員特意提醒呢個要趁熱食,非常香脆!一份有提供甜辣醬,不過油炸鬼點返香辣汁都好好食。-🎈二人安格斯肥牛 ($138)份量唔算多,係剛剛好的二人份量。牛肉唔鞋,有肉味。🎈花枝片 ($68)因為食完魚同牛肉都會開始覺得膩,花枝片夠清爽,同香辣鍋都幾夾~🎈萵荀 ($48)成日覺得食呢啲熱氣野一定要食蔬

🎈招牌烤江團魚鍋 ($328)
招牌烤江團魚鍋

招牌烤江團魚鍋

🎈鬼馬雙拼 ($78)
鬼馬雙拼

二人安格斯肥牛; 花枝片; 萵荀

🎈二人安格斯肥牛 ($138)
份量唔算多,係剛剛好的二人份量。牛肉唔鞋,有肉味。
🎈花枝片 ($68)
🎈萵荀 ($48)
成日覺得食呢啲熱氣野一定要食蔬菜💩,但係叫娃娃菜個啲又怕太油🤣。我好中意萵荀清爽既口感!
🎈新鮮百仙果水果茶 ($38)
新鮮百仙果水果茶

個底係用梳打,加上海量水果。一飲落去最突出既係新鮮西瓜同火龍果味,真係好足料👍
🎈生力 ($32)
🎈茶位 ($8/位)
🎈花生 ($10)
花生

🎀總括而言🎀
👉食物:烤魚肉質好嫩滑,推介鬼馬雙拼
👉服務:好nice,會幫你介紹適合你既魚~
👉環境:街頭風,感覺上比較新潮一點

🎀其他小資訊🎀
👉訂位:phone booking,當日係平日夜晚唔洗等
👉信用卡優惠:🈚️