2024-09-19 212 瀏覽
今日收工同大胃友人覓食,友人提議去瓊華嘅[八幡屋涮涮鍋],聽講啲牛質素唔錯,就去試吓先😛我哋揀咗240分鐘 D4日本黑毛和牛套餐 $918多咗任食A4和牛牛肩、A4和牛三角肉、任食龍蝦同Haggen Dazs雪糕,任飲朝日啤酒自助吧有得自調醬料,蔬菜、丸子類,仲有甜品 、飲品 一半火鍋放題的配料🥬湯底揀咗壽喜燒,味道甜甜哋 同和牛十分夾的湯🍲A4和牛牛肩質感厚身結實,肉味濃郁 ,脂肪分布令肉質口感更豐富🤘🏻A4和牛三角肉相比就重油脂 ,均勻薄薄一片,淥幾秒就食得,肉質細膩,口感極佳😻龍蝦🦞有啲膏,肉質爽口彈牙,感覺可以食回本😹海鮮拼盤有鮑魚、蟶子、蜆、東風螺、元貝、生蠔、魷魚、海蝦 超多款式 全部都好多鮮甜、啖啖肉 又係回本之選 試完A4都試吓其他肉啦,澳洲M5和牛同美國進口牛肉食得過㗎,都有牛味,質感結實。食完肉呀海鮮呀,唔夠喉?仲有幾款串燒、炸物同刺身刺身款式多,仲有少食嘅鯛魚刺身、馬刀貝等…刺身肥美,大大件,好新鮮😛 串燒就極力推介蒜香雞中翼,蒜🧄夠味,又夠熱,完全唔會燒到乾噌噌友人見到有炸饅頭,立即order🥹夠熱又夠脆今餐食到個個捧住肚出去,飽到甜品都無食。依加真係好少火鍋放

湯底揀咗壽喜燒,味道甜甜哋 同和牛十分夾的湯🍲

龍蝦🦞有啲膏,肉質爽口彈牙,感覺可以食回本😹

食完肉呀海鮮呀,唔夠喉?仲有幾款串燒、炸物同刺身

友人見到有炸饅頭,立即order🥹夠熱又夠脆
今餐食到個個捧住肚出去,飽到甜品都無食。依加真係好少火鍋放題有咁多款美食,仲要質素唔差🫡
  • 壽喜燒湯底
  • 嚴選黑毛和牛