2018-10-01
旺角從來都係晚飯著腳點 又想平又想好味 旺角都一定比到你 今日比佢掛在上面大大個招牌吸引左 薄荷綠配上個公仔(冇特別影相 你經過就會見到)就行左去個邊 一望原來係食臭臭鍋 就你啦!鍋底有成9款選擇 不過我同男友不約而同地選擇左藥膳豚肉鍋不過又唔想2個一樣 所以就點左個招牌臭臭鍋試試啦 而每個鍋就會配粉絲/白飯 我就選擇左粉絲 而男友記加了$12轉魯肉飯同埋這裡竟然有芝士奶蓋飲 就比個機會你 係到飲埋啦 點左芝士茶茶8號同超級杯水果綠妍 對於芝士迷既我 這杯芝士奶蓋味道合格 但唔夠杰身 令到唔用吸引下都比較難飲到奶蓋 但超級杯水果茶有驚喜 綠妍再加上西瓜🍉熱情果等水果 感覺好新鮮好解渴 推介!不過缺點係呢 如果光顧臭臭鍋 應該比返個優惠價我地加飲品嘛 不然旺角這麼多選擇 好容易被人搶左個客架🤑🤑講返個鍋先 藥膳鍋上有小許芫荽 不喜好的記得要走喔 嘗一下湯 有藥膳既味道 清清地但好好飲 最尾我飲到男友冇曬湯😂😂連個粉絲都係佢個鍋到整 而臭臭鍋相對地味道比較濃 同埋有小小辣 但牛肉用這湯煮好好食 再配小小蒜蓉就冇得輸啦 同埋值得一讚 兩個鍋既肉量都唔小 1d都唔小家架 同埋臭臭鍋既重點就係臭
而臭臭鍋相對地味道比較濃 同埋有小小辣 但牛肉用這湯煮好好食 再配小小蒜蓉就冇得輸啦 同埋值得一讚 兩個鍋既肉量都唔小 1d都唔小家架 同埋臭臭鍋既重點就係臭豆腐啦 一樣充滿臭豆腐味 重口味之選🤤
同埋2個鍋內都有大量娃娃菜 重分別有鴨血 鵪春蛋 薯仔 支竹 栗米等等 包食到你飽一飽
開頭都冇留意有咁多料
重嗌多左個炸花枝丸 一丸2味 分別係甜酸醬同胡椒粉 甜酸醬都真係酸酸甜甜開胃之選 而胡椒粉又加一點辣感 2隻食法都好味
最後2個食到飽一飽先離開
順帶一提 可能店都係主打台灣食品 我食咁耐 都係聽到台灣歌手既歌 真係好似去左台灣咁🤣🤣上網一搵先知原來將軍澳都有分店 下次近近地又可番check了😆