🩵 之前行過西洋菜街都有留意到有一間樓上舖擺咗好多隻bearbrick,原來係台灣餐廳: 三公!餐廳仲係寵物友善餐廳,可以帶寵物上去用餐。我上次去都見到有幾枱客人帶咗幾隻貴婦狗上黎食飯😆🩵 花枝丸湯 $38花枝丸比想像中大粒!湯就加咗好多蔥同炸蒜~🩵 鹽酥雞 $48鹽酥雞係🐼至愛!啱啱炸起熱辣辣,可以配埋紫蘇葉一齊食😊🩵 滷味有好多款選擇!我哋就揀咗以下👇🏼金錢腱 $25, 金錢肚 $22, 豆腐 $10, 滷水糖心蛋 $5, 豬耳 $14糖心蛋$5超抵!流心好正😋 其他份量都唔少,金錢肚同金錢腱都推薦~滷味唔算好鹹,整體都OK~🩵 蟹肉魚籽滷肉飯便當 $82便當包咗飯,飲品,同埋前菜☺️前菜係粉絲椰菜洋蔥冷盤。飲品就可以揀自己鍾意嘅茶,可以加錢要配料~蟹肉魚子拼滷肉呢個配搭比較新穎😆 魚子都比想像中多👍🏼🩵 香酥排骨拌麵便當 $72排骨超大塊!煎得香脆,伴菜嘅粟米芯都好食~麵質有少少似伊麵,連埋滷肉汁會有少少咸。🩵 跟餐飲品我哋嗌咗山茶花烏龍,同古早味冬瓜茶。冬瓜茶冇得揀甜度,我覺得略嫌有點甜🙈 反而山茶花烏龍就幾清新,凍冰冰啱晒夏天飲👍🏼

🩵 花枝丸湯 $38
花枝丸比想像中大粒!湯就加咗好多蔥同炸蒜~

🩵 鹽酥雞 $48
鹽酥雞係🐼至愛!啱啱炸起熱辣辣,可以配埋紫蘇葉一齊食😊

🩵 滷味有好多款選擇!我哋就揀咗以下👇🏼

滷味唔算好鹹,整體都OK~

🩵 蟹肉魚籽滷肉飯便當 $82
便當包咗飯,飲品,同埋前菜☺️
蟹肉魚子拼滷肉呢個配搭比較新穎😆 魚子都比想像中多👍🏼

🩵 香酥排骨拌麵便當 $72