-泰廚泰國菜館 旺角鬧市間圪立不倒泰菜小館🇹🇭******************************餐廳依家做緊活動🎉,每滿300就可以用$1加購一款指定餐點🙌。由小食到甜品都有😯,真係勁抵🤑。~ 泰式生蝦 (+$1)🦐食泰菜必叫既生蝦😌,最緊要都係夠新鮮同埋個醬汁,呢度既生蝦絕對收貨😎,仲要係$1有四隻😆。~ 泰式木瓜沙律 (+$1)🥗又黎$1之選🤑,黎個清爽得黎又香辣惹味既青木瓜沙律打頭陣就岩哂🤪,食落清甜唔會發酸,幾新觧😌重點係1蚊,癲!~ 泰式孖寶-海南雞半隻拼冬蔭明爐烏頭魚($198+$30)🐔海南雞黎個陣,差D以為比左一隻雞😂,店主話係走地雞所以比較大隻多肉🐔,食落都 好滑好有雞味❤️。我地仲用孖寶餐好抵咁叫埋條烏頭🐟,用爐上keep住滾呢點幾抵讚👍🏻。冬蔭味仲好有效咁去哂烏頭魚本身自帶既腥味😙,食完仲可以飲埋成個湯夠哂一魚二用🤣。~ 馬拉盞炒什菜 ($72)🥬什菜每款既熟度都岩岩好🙂‍↕️,帶爽脆又唔會未斷生🫶🏻。最唔同係呢度既馬拉盞,有特別濃既蝦味🦐,真係必叫。~ 泰式豬手飯 ($69)🐖豬手飯間間都差唔多咁,今晚就有D唔同😝。唔同在佢連D豬肉都入哂味🤩,豬皮已經煮入
泰廚泰國菜館
旺角鬧市間圪立不倒泰菜小館🇹🇭

~ 泰式生蝦 (+$1)🦐

~ 泰式木瓜沙律 (+$1)🥗

~ 馬拉盞炒什菜 ($72)🥬

~ 泰式豬手飯 ($69)🐖
豬手飯間間都差唔多咁,今晚就有D唔同😝。唔同在佢連D豬肉都入哂味🤩,豬皮已經煮入味到變左接近啡黑色🤤,咬開既醬香味不停咁衝擊味蕾🤩,好滿足啊!

~ 醋肉 ($19)🐷
作為泰國一種好傳統既美食,係香港真係買少見少🥹。但真心覺得好好食啊😽,幾乎每次有既我都會叫😋,呢度做得幾好,夠酸辣入味同外身燒到帶少少焦脆,出色🫰🏻。

~ 椰青 ($44)🥥
食到飽哂,叫個椰青岩哂👍🏻,好甜好清爽🥰。

📍旺角通菜街126號地舖