2024-06-21 412 瀏覽
極尚大喜屋旺角彌敦道625 & 639號雅蘭中心4樓今日收工同同事慶祝生日,同事話想試下放題,因為咩菜式都有,大家一定會有野岩食,今次我地揀左極尚大喜屋,之前成日聽過呢個名,網上面見過菜式超多選擇,岩晒我地心意!一去到餐廳門口已經大排長龍,果然係人氣餐廳,好彩我地一早book左位,如果唔係應該有排等,入坐低即刻去自助區搵食,冷盤、熟食同海鮮樣樣齊,重有唔同款式既飲品同甜品一坐低當然要點返個刺身拼盤,我中意厚切三文魚同珍寶赤蝦,呢個係我每次食放題必點之一,非常新鮮同肥美,每人食左好多件,重有赤貝馬刀貝都好爽口彈牙架!熟食方面我就當然要點返d回本之選喇,有我最中意既焗蠔同埋扇貝,好少放題店會有呢d選擇,一上菜已經見到蠔肉好肥美同多汁,忍唔住encore左3次,回晒本喇!另外,禦品飽魚花膠我都好中意,滿滿既膠原蛋白岩晒我呢d貪靚的男士,每一碟有大大隻既花膠、鮑魚、冬菇同小棠菜,非常足料同有誠意。朋友就中意呢個松露汁大蝦,無想過呢個蝦咁大隻同爽口,賣相重要咁精美。終於到我最期待既甜品環節,有超級多款式,必拎當然係haagen Dazs雪糕,重有好多唔同款式既甜品,我最欣賞就係menu話上椰皇燕
極尚大喜屋
旺角彌敦道625 & 639號雅蘭中心4樓

終於到我最期待既甜品環節,有超級多款式,必拎當然係haagen Dazs雪糕,重有好多唔同款式既甜品,我最欣賞就係menu話上椰皇燕窩燉蛋白非常養顏。總括呢間餐廳一定有下次!!