2022-11-26
🤍💛🧡𝐎𝐦𝐚𝐤𝐚𝐬𝐞係一種享受🍣最近開始欣賞Omakase依種「藝術」,享受慢活,仲好有質感!Omakase依樣嘢真係好睇性格,係師傅嘅性格😛就算同一個menu但岀自唔同師傅,製作岀嚟嘅藝術品都有唔同感覺🤭❣️Omakase Dinner❣️ 21品 $1380依度做緊優惠,原價係$1680😳依家用18品價錢豪食21品,正呀!😍🧡先付🧡 前菜明太子沙律-一粒一粒好可愛,口感脆卜卜好特別🥗日本九州果茄-果香味撲鼻,清甜又好味🍅🤍刺身🤍富山灣白蝦配馬糞海膽-白蝦帶優雅嘅甜味,口感細緻徘徊喺融化質感,與馬糞海膽拌勻,味道又鮮又甜🦐北海道薄切右口魚-肉質實在,搭配酸汁啫喱及紫蘇葉花,味道清新又豐富🐟右口魚魚邊-炙燒後魚油味突岀,口感香滑好味🔥慢煮八爪魚-觸鬚口感彈牙但易咬,八爪魚鮮甜,配上柚子胡椒鹽 鮮味更突岀🐙慢煮鮟鱇魚肝-海底鵝肝口感滑嫩細膩,入口即化🐟💛揚物💛 天婦羅-金目鯛魚外皮炸得開花,口感酥脆肉質嫩滑,🍤旁邊為日式小青椒🫑清甜解膩🖤鮑魚🖤清酒煮黑鮑魚-大大隻黑鮑魚以慢煮方式烹調,將肉汁鎖實,肉質鮮嫩彈牙🍶💙壽司💙紋甲魷魚-口感爽口鮮甜,加入岩鹽炙燒香誘人🦑真鯛-輕微炙燒令魚香更突岀,肉
𝐎𝐦𝐚𝐤𝐚𝐬𝐞係一種享受🍣
❣️Omakase Dinner❣️ 21品 $1380
🧡先付🧡 前菜
明太子沙律-一粒一粒好可愛,口感脆卜卜好特別🥗
日本九州果茄-果香味撲鼻,清甜又好味🍅
🤍刺身🤍
右口魚魚邊-炙燒後魚油味突岀,口感香滑好味🔥
慢煮鮟鱇魚肝-海底鵝肝口感滑嫩細膩,入口即化🐟
💛揚物💛
🖤鮑魚🖤
💙壽司💙
紋甲魷魚-口感爽口鮮甜,加入岩鹽炙燒香誘人🦑
真鯛-輕微炙燒令魚香更突岀,肉感實在帶彈性,少許檸檬皮為整體帶來清香🍋
金目鯛-半透明狀態約隱約現好誘人,肉質爽口且實在,啖啖肉🐟
秋刀魚-魚質肥美有魚油香,紫蘇葉剛好中和油脂🍃
中拖羅-顏色粉嫩油脂豐富,入口即化🐟
深海池魚-肉質爽口滑溜如魷魚,鮮味十足🍣
鰤魚-蛋白質豐富 肉質鮮美,搭配三星漬物口感有層次🐟
馬糞海膽手卷-滿滿海膽,啖啖鮮甜 啖啖幸福🍙
❤️卷物❤️
醬油吞拿魚太卷-集赤身、中拖、拖羅為一,口感豐富,肥美嫩滑 魚油香湧現,當中嘅紫蘇葉中和肥膩感🍙
🤎釜飯🤎
松葉蟹肉釜飯-灑上淡雪鹽,藝術感滿滿❄️海膽為釜飯增加嫩滑鮮味,每粒米飯都充滿松葉蟹鮮甜,蟹肉穿梭於飯粒中,啖啖滿足🦀
💚湯品💚
大和蜆湯-蜆肉湯鮮甜多汁,蜆肉有6隻睇落都好飽滿,當中仲有幾件手打魚蛋,彈牙好味!
💜甜品💜
薑味雪糕-感覺似以牛奶雪糕做base,再加入薑味,薑味足夠 香甜又辛辣好過癮!加上一片杮乾,有杮香甜又有citrus清香!🍊
餐廳環境幾舒服,座位唔多 但空間感十足🤭依度長期full booking,屋企人都book咗2次先book到晚市Omakase🥹不過食完好滿足,等咗咁耐先book到都值得嘅!😛(建議大家提早少少訂枱😚) BTW記得save post,方便向店員查詢有關套餐啦❣️
📍升
📍旺角彌敦道575號Ladder Dundas 21樓