2023-04-03
🤍💛💙任食海鮮補充蛋白質🦞今次仲唔增肌減脂?🤭之前無意中見到旺角有間海鮮火鍋放題,幾經辛苦終於搵到原來係依間!即刻打電話去訂枱🤣依間火鍋放題確實比一般放題價格高啲,不過絕對值得!因為啲海鮮真係好新鮮🤤有啲仲郁緊㗎!❣️2.5小時 海鮮火鍋放題❣️ $398/ppl 唔同入座時間會有收費,可以睇返尾圖新餐牌✨依個價錢包雞煲、燉湯、刺身、海鮮盒、湯底、火鍋配料,岀餐都唔使等好耐🤣兩個半鐘係咁食,真係好飽飽🥰💛芝士雞煲💛落單嘅時候講咗想要雙倍芝士🤣作為芝士控嘅我又點會錯過雙倍芝味喎!第一啖係獻俾芝士嘅,奶香嘅味道令人無法抗拒🧀雞塊同芝士纏綿不絕,🐥又香又滑 唔食多煲真係對唔住自己🤤🧡特式燉湯🧡燉湯唔係次次一樣㗎,不過主打真材實料,係飲得岀嘅🤭依個係靈芝黑豆燉椰棗雞腳湯,飲到清甜嘅味道,啱啱食完雞煲再飲返啖湯,味蕾瞬間refresh!🤍時令刺身🤍是日軍艦有三文魚籽、吞拿魚蓉、海膽,新鮮好味,唔沾豉油仲食到原汁原味嘅感覺!🍣💙超級海鮮盒💙全部都好新鮮,海鮮盒入面除咗龍蝦都可以瘋狂追加😳龍蝦爽彈滑嫩,另外海蟹爆膏好澎湃🤤鮑魚仲郁緊添!❤️特色湯底❤️湯底有辣有唔辣,今次揀咗蕃茄魚頭湯🍅味道酸甜開胃,唔怕太
任食海鮮補充蛋白質🦞
❣️2.5小時 海鮮火鍋放題❣️ $398/ppl
💛芝士雞煲💛
🧡特式燉湯🧡
🤍時令刺身🤍
💙超級海鮮盒💙
海蟹爆膏好澎湃🤤鮑魚仲郁緊添!
❤️特色湯底❤️
湯底有辣有唔辣,今次揀咗蕃茄魚頭湯🍅味道酸甜開胃,唔怕太重口味蓋過海鮮鮮甜🍲
💜火鍋配料💜
選擇非常多,今次主打食海鮮🤭所以瘋狂追加咗好多次,另外都嗌咗啲平時少食嘅火鍋配料try try😛
原隻游水鮑魚-新鮮嘅鮑魚,口感爽嫩彈牙
臺灣白鱔皇-口感鮮美,魚肉香味撲鼻
本地海蟹-爆膏海蟹,味道鮮甜
新鮮魚鰾-剪開後再淥,口感滑溜帶煙韌
安格斯肥牛-粉嫩肉質、肉味香濃
牛骨髓-味道濃郁油香、口感滑嫩易入口
牛柏葉-新鮮爽脆,食上癮
爽脆豬天梯-其實就係豬口腔上顎,口感爽脆彈牙
鮮炸紫菜響鈴-浸湯後巨型響鈴口感鬆脆中帶鬆軟
豆腐包-吸湯汁一流,漲卜卜咬落去仲爆汁
依間海鮮火鍋放題整體質素真係好高,海鮮新鮮大份又抵食🤭食到好飽飽,性價比真係超高🤤飲品方面加20蚊就可以任飲,有興趣可以加埋呀!BTW記得save post,方便向店員查詢海鮮放題啦❣️
📍阿爺八鮮鍋
📍旺角登打士街43H號登打士廣場3樓