2017-12-04
成日都以為單點火鍋一定唔會飽,因為價錢唔平,就會就住就住咁叫。不過呢間就算叫左好多都唔算好貴,而重點係非常高質呀!火鍋最緊要就係湯底,今次一於試下麻辣湯啦!平時打邊爐都會有麻辣湯,但通常就得個樣,滾多幾滾就已經無左味道。但呢間餐廳嘅麻辣湯係滾幾滾就辣到麻啦!但真心好正正字不得不讚當然係呢個羊卷!賣相已經好吸引啦,而且非常入味,每件都非常大份,厚薄適宜,重點係非常新鮮,絕非雪到無晒肉味。真係唔係間間火鍋店會有牛爽肉食,老闆推介落10秒度就要食啦!但個人覺得好似感覺怪怪,所以就滾耐少少,但都不影響味道,係會縮左少少水囉!真心讚呀!而且咁正嘅食物都唔係好貴,好抵食當然餐廳都有好多特色小食,所以點左兩款特色小食試下先。咸蛋炸魚皮。平時食魚皮都係等緊食果時口痕食下,又或者傾住計咁滾一滾。而咸蛋炸魚皮雖然唔係咩新鮮事,但係炸得好食香口就一回事啦!呢個炸魚皮非常有咸蛋味,所以都真心正!第二款小食就係油炸鬼啦!我真心以為一定要滾先可以食,但原來即食都得。油炸鬼絕對唔過氣,非常新鮮又脆。而中間嘅餡料係蝦丸,非常夾呀!火鍋最緊要係一定有飲品啦!呢度飲品選擇都好多款,而竹遮水都係下火恩物,正呀!
當然餐廳都有好多特色小食,所以點左兩款特色小食試下先。