2022-10-25
好耐無食串燒,今晚去旺角呢間新開嘅台式串燒小店試吓。座位唔算好多,但裝修簡約精緻。 店舖小小,但提供嘅食物選擇好多。餐枱更提供一個爐仔,keep住食物嘅溫度,好貼心嘅安排。 小店即叫即燒,上菜速度都算幾快,每隔一陣就上一兩款食物,overall食物質素好好。點餐時可以選擇走辣或唔同辣度,亦可以走孜然粉,悉隨尊便。烤雞中翼($20)- 燒得好香口,外脆內嫩,好正,必食推介烤菠蘿($18)- 微微燒焦,菠蘿好鮮甜,多汁,必食推介烤豬頸肉($20)- 肉質爽口,好香孜然粉味,幾惹味烤虎皮青椒($18/ 2串)- 大大份,烤得好香口,入口少少辣,好開胃烤牛舌($28)- 牛舌質感爽嫩,好入味烤雞軟骨($30/2串)- 燒得香口,有咬口,送酒一流烤台灣小香腸($18)- 外皮燒得好香脆,入面肉質好juicy烤京蔥和牛粒($48)- 肉質鮮嫩,充滿牛味烤五花肉($28/2串)- 肉質帶有少少油份,好香嘅油脂味清酒煮蛤蜊($68)- 份量都多,大大隻,入口好鮮味,帶少少清酒味,湯底幾鮮甜日本芝士流心年糕($30 / 2件)- 芝士控必點,一咬開好多芝士流出,加埋煙靭嘅年糕。感覺好似食咗個甜品,成件事
烤雞中翼($20)- 燒得好香口,外脆內嫩,好正,必食推介
烤菠蘿($18)- 微微燒焦,菠蘿好鮮甜,多汁,必食推介
烤豬頸肉($20)- 肉質爽口,好香孜然粉味,幾惹味
烤牛舌($28)- 牛舌質感爽嫩,好入味
烤雞軟骨($30/2串)- 燒得香口,有咬口,送酒一流
烤京蔥和牛粒($48)- 肉質鮮嫩,充滿牛味
烤五花肉($28/2串)- 肉質帶有少少油份,好香嘅油脂味
日本芝士流心年糕($30 / 2件)- 芝士控必點,一咬開好多芝士流出,加埋煙靭嘅年糕。感覺好似食咗個甜品,成件事好完滿呀。
小店嘅價錢比一般串燒店平宜,食物質素高,服務質素好,真心推介俾鍾意食串燒嘅朋友。