2016-06-11 228 瀏覽
雖然經常喺旺角出沒,但平時返工都好忙。上星期同老公路過,見到呢度新開左間“鮨心”,未食飯嘅我地,一於就上去試下!由於時間尚早,入到去客人唔多,環境都幾舒適!我地點左一D小食、刺身、壽司及老公的至愛日本清酒~山花!鹽焗杏仁,粒粒飽滿,殼易剝落,口感香脆,有嚼勁主角之一,幾香甜,易入口!特上刺身拼盤,好精緻,有8款,最愛帶子,口感鮮嫩,其他每款都厚切及非常新鮮!大蝦天婦羅卷,面上有木魚絲,睇到隻蝦好大隻,而且炸的外脆裡嫩,醮戶芥末醬同食,十分香口惹味上壽司拼盤,有6件但唔同款,令人每款都想試,最後食左甜蝦及飛魚子,甜蝦肉質相當鮮美厚燒玉子,不會太甜太膩,質感鬆軟清酒煮大蜆,清酒同大蜆互相滲透,清酒令大蜆更加鮮甜可口,味道清甜!呢餐買單價錢有點贵,但從質量方面算就值回票價,而且食得出係大廚用心之作,服務方面亦到位,下次會再返轉頭!
雖然經常喺旺角出沒,但平時返工都好忙。
由於時間尚早,入到去客人唔多,環境都幾舒適!
我地點左一D小食、刺身壽司及老公的至愛日本清酒~山花!
鹽焗杏仁
鹽焗杏仁,粒粒飽滿,殼易剝落,口感香脆,有嚼勁
清酒
主角之一,幾香甜,易入口!
大蝦天婦羅
厚燒玉子
厚燒玉子,不會太甜太膩,質感鬆軟
清酒煮大蜆
2016-06-04