2024-10-04
早幾日又同朋友去咗旺角個間可以望到靚靚夜景同有星空佈置嘅西餐廳度食飯💕次次過嚟都會心情好好❤️我地食左:⬇️⬇️🌟Set Dinner🌟 $598▫️精緻小吃✨芒果蟹肉卷✨新鮮芒果蓉同蟹肉-向都係perfect match ,-齊食真係感覺清新又完美❗️唯一缺點系細舊左少少🤣▫️Appetizer✨油甘魚他他伴醬油漬三文魚籽✨粉粉嫩嫩既油甘魚他他柔軟細膩,鮮香味美又唔腥,就咁食已經好好食❗️撈埋鹹香爆油既三文魚籽仲更加正㖭‼️🥰▫️Soup✨龍蝦湯✨個湯真心超級正‼️龍蝦味香濃到不得了‼️每一啖都感受到極致嘅鮮味‼️小妹俾佢100分‼️▫️Main Course✨板燒自家35天乾式熟成美國特級肉眼扒伴燒汁✨採用咗乾式熟成35天嘅牛扒,肉質細嫩又多汁,濃郁既牛肉味仲夾集住若隱若既奶香味,仲要exactly係我想要嘅熟度,真係好食到停唔到口‼️▫️Dessert▫️Coffee or Tea另外仲叫左:⬇️⬇️✨法國吉拉多生蠔✨ $58/pc 集爽、脆、甘、甜於-身既法國吉拉多生蠔肥美結實又飽滿,滑溜細嫩又充滿彈性;鮮甜又香濃既蠔味中帶有淡淡既乳香味同微微榛果味道既尾韻,層次分明但又超級融合‼️✨西班牙銀堡壘生蠔✨$48/pc海
我地食左:⬇️⬇️
▫️Coffee or Tea
另外仲叫左:⬇️⬇️
✨法國吉拉多生蠔✨ $58/pc
✨西班牙銀堡壘生蠔✨$48/pc
海水🌊味相對較重既西班牙銀堡壘生蠔🦪肥厚爽口啖啖肉,一啖一隻超滿足😍
✨香煎鵝肝件焦糖蘋果,黑醋燒汁✨$158
煎到外脆內嫩既鵝肝口感好細膩,甘香油潤又多汁,點埋個黑醋燒汁會感覺冇咁膩👍🏻
✨24個月帕爾瑪火腿南瓜意大利飯✨$168
24個月既帕爾瑪火腿分量鹹香細嫩又夠薄,配搭甜甜香香、粒粒分明既南瓜意大利飯一齊食,鹹中帶甜,非常好食‼️
✨ tiramisu✨
呢度既 tiramisu軟滑細膩,酒香同咖啡香恰到好處咁融為一體,加埋咁精緻嘅賣相,好難唔令小妹對佢神魂顛倒😍
✨Virgin Mojito✨ $65
用左鳳梨汁,酸橙汁糖、薄荷同蘇打水調配而成;入口酸香醒神,令人感覺好清爽❗️
✨Fruit Punch✨ $65
Fruit Punch入面含有柳橙汁、鳳梨汁、新鮮水果同汽水,果味超重又夠氣❗️大人細路都鍾意‼️
@sky726hk
🌃SKY726